Cercetatorii nu sunt siguri ca vaccinurile anti-Covid ar putea functiona si impotriva mutatiei sud-africane a virusului

04/01/2021

Cercetatorii nu sunt siguri ca vaccinurile anti-Covid ar putea functiona si impotriva mutatiei sud-africane a virusului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cercetatorii-nu-sunt-siguri-ca-vaccinurile-anti-covid-ar-putea-functiona-si-impotriva-mutatiei-sud-africane-a-virusului/

Oamenii de stiinta nu sunt 100% increzatori ca vaccinurile anti-COVID existente pana in prezent vor functiona si in cazul noii variante de coronavirus de tip nou detectate in Africa de Sud, relateaza Reuters.

“Potrivit unuia dintre consilierii stiintifici ai guvernului britanic, motivul pentru ingrijorare ministrului Sanatatii Matt Hancock in ce priveste varianta sud-africana a virusului este ca nu sunt atat de siguri ca vaccinurile vor fi la fel de eficiente impotriva acesteia ca impotriva variantei din Marea Britanie”, a spus Robert Peston, editor politic al canalului ITV, dupa cum relateaza si Agerpres.

Atat Marea Britanie, cat si Africa de Sud au descoperit in ultimele luni variante noi de coronavirus care au dus la o crestere a numarului de cazuri.

Oamenii de stiinta spun ca noua varianta sud-africana a coronavirusului este diferita de celelalte pentru ca prezinta multiple mutatii la nivelul asa-zisei proteine “spike” folosite de virus pentru a infecta celulele organismului uman.

Aceasta varianta a fost de asemenea asociata cu o incarcatura virala mai mare, adica o concentratie mai mare de particule virale in organismul pacientilor, contribuind, probabil, la un nivel mai ridicat de contagiozitate.

Duminica, John Bell, profesor de medicina la Universitatea Oxford, care face parte din grupul operativ guvernamental pentru vaccinuri, a apreciat ca vaccinurile vor functiona in ce priveste varianta britanica, dar a adaugat ca exista un “mare semn de intrebare” cu privire la faptul daca ele vor fi eficiente si impotriva variantei sud-africane.

Etichete: vaccinuri anti-covid, mutatie coronavirus africa de sud, mutatie coronavirus marea britanie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial