Cercetatorii Merck au publicat un studiu prin care au demonstrat potentialul de eradicare al virusului HIV din organism

02/08/2012

Cercetatorii Merck au publicat un studiu prin care au demonstrat potentialul de eradicare al virusului HIV din organism

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cercetatorii-merck-au-publicat-un-studiu-prin-care-au-demonstrat-potentialul-de-eradicare-al-virusului-hiv-din-organism/

Oamenii de stiinta de la Laboratoarele de Cercetare Merck au colaborat cu cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord (UNC) din Chapel Hill, Scoala de Sanatate Publica Harvard, Institutul National de Cancer, si de la Universitatea California din San Diego, intr-un studiu pentru a identifica noi modalitati de eliminare a infectiei persistente cu HIV din organism.

Studiul a fost publicat  in revista Nature si a adus dovezi timpurii cu privire la utilizarea unui medicament pentru a indeparta rezervoarele ascunse de virus la pacientii care primesc tratament pentru HIV, virusul care provoaca SIDA. De asemenea, studiul  demonstreaza potentialul inhibitorilor histonici ai deacetilazei (HDAC) de a ataca rezervoarele latente de virus, intr-un studiu clinic de translatie.

 “Noi credem ca eliminarea si curatarea rezervoarelor virale sunt un prim pas critic in provocarea de a gasi un tratament pentru HIV/SIDA. Suntem incantati de aceasta cercetare de pionierat si ramanem plini de speranta in privinta potentialului sau”, a declarat Daria Hazuda, Ph.D., vice-presedinte, Merck Research Laboratories.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: