Stiri medicale

Cercetatorii Merck au publicat un studiu prin care au demonstrat potentialul de eradicare al virusului HIV din organism

Data ultimei actualizari: 02/08/2012

Oamenii de stiinta de la Laboratoarele de Cercetare Merck au colaborat cu cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord (UNC) din Chapel Hill, Scoala de Sanatate Publica Harvard, Institutul National de Cancer, si de la Universitatea California din San Diego, intr-un studiu pentru a identifica noi modalitati de eliminare a infectiei persistente cu HIV din organism.

Studiul a fost publicat  in revista Nature si a adus dovezi timpurii cu privire la utilizarea unui medicament pentru a indeparta rezervoarele ascunse de virus la pacientii care primesc tratament pentru HIV, virusul care provoaca SIDA. De asemenea, studiul  demonstreaza potentialul inhibitorilor histonici ai deacetilazei (HDAC) de a ataca rezervoarele latente de virus, intr-un studiu clinic de translatie.

 “Noi credem ca eliminarea si curatarea rezervoarelor virale sunt un prim pas critic in provocarea de a gasi un tratament pentru HIV/SIDA. Suntem incantati de aceasta cercetare de pionierat si ramanem plini de speranta in privinta potentialului sau”, a declarat Daria Hazuda, Ph.D., vice-presedinte, Merck Research Laboratories.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.