Cercetatorii de la Harvard cred ca noul coronavirus s-ar fi putut raspandi in China inca din august 2019

09/06/2020

Cercetatorii de la Harvard cred ca noul coronavirus s-ar fi putut raspandi in China inca din august 2019

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cercetatorii-de-la-harvard-cred-ca-noul-coronavirus-s-ar-fi-putut-raspandi-in-china-inca-din-august-2019/

Noul coronavirus s-ar fi putut raspandi in China inca din luna august a anului 2019, potrivit unui studiu realizat la Harvard Medical School. Cercetarea este bazata pe imagini din satelit ce reflecta tiparele de deplasare in zona spitalelor si datele introduse in motoarele de cautare, relateaza, marti, Reuters.

In cadrul cercetarii au fost utilizate imagini cu parcari ale spitalelor din Wuhan – unde a izbucnit boala la sfarsitul anului 2019 – si date introduse in motoarele de cautare cu privire la simptomele asociate afectiunii, precum ”tuse” si ”diaree”, transmite si Agerpres.

”Cresterea traficului la spitale si datele de cautare a simptomelor din Wuhan au precedat debutul documentat al pandemiei de SARS-CoV-2 din decembrie 2019”, potrivit studiului.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Boala artrozica

”Desi nu putem confirma daca volumul crescut a fost asociat in mod direct cu noul virus, dovezile noastre sustin alte lucrari recente conform carora izbucnirea a avut loc inainte de identificarea din piata Huanan”, se arata in cercetare.

”Aceste constatari coroboreaza, de asemenea, ipoteza conform careia virusul a aparut in mod natural in sudul Chinei si era posibil sa circule deja la momentul grupului (de cazuri – n.a.) din Wuhan”, potrivit cercetarii.

Potrivit surselor citate, analiza a constatat o crestere abrupta a ocuparii locurilor de parcare de la spitale in august 2019. In plus, ”in august, am identificat o crestere unica a cautarilor referitoare la diaree, ce nu a mai fost observata in timpul sezoanelor gripale anterioare si care nu a mai fost asociata cu cautarile datelor referitoare la tuse”, mai mentioneaza studiul.

Etichete: pandemie coronavirus, epidemie covid-19, raspandire coronavirus, coronavirus china

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi