Cercetatorii chinezi au creat o masca faciala care detecteaza virusuri respiratorii

22/09/2022

Cercetatorii chinezi au creat o masca faciala care detecteaza virusuri respiratorii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cercetatorii-chinezi-au-creat-o-masca-faciala-care-detecteaza-virusuri-respiratorii/

Un grup de cercetatori chinezi au dezvoltat o masca faciala care poate detecta expunerea virala in urma unei conversatii de 10 minute cu o persoana infectata, informeaza agentia Xinhua.

Agentii patogeni respiratori care provoaca COVID-19 si gripa se transmit prin aerosoli si mici picaturi emise de persoanele infectate atunci cand vorbesc, tusesc sau stranuta, scrie si Agerpres.

Masca bioelectronica portabila creata de cercetatori de la Universitatea Tongjin poate detecta virusuri respiratorii comune, inclusiv gripale si coronavirusul, in pictaturile din aer sau aerosoli, dupa care ii vor alerta pe purtatori prin intermediul dispozitivelor lor mobile.

Potrivit unui studiu publicat in revista Matter, masca faciala extrem de sensibila este capabila sa masoare urme de lichid de 0,3 microlitri, precum si mostre gazoase la o concentratie ultra-scazuta de 0,1 femtograme pe mililitru.

De altfel, cercetatorii au precvizat ca pot sa adapteze aceasta masca faciala in scopul detectarii unor noi virusuri respiratorii.

Etichete: masca faciala, detectare virusuri respiratorii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: