Cercetator la Institutul Cantacuzino, despre vaccinul Covid-19: Dorinta este ca produsul sa fie administrat intranazal

28/05/2020
Cercetator la Institutul Cantacuzino, despre vaccinul Covid-19: Dorinta este ca produsul sa fie administrat intranazal

Cercetator la Institutul Cantacuzino, despre vaccinul Covid-19: Dorinta este ca produsul sa fie administrat intranazal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cercetator-la-institutul-cantacuzino-despre-vaccinul-covid-19-dorinta-este-ca-produsul-sa-fie-administrat-intranazal/

Prof. univ. Mircea Ioan Popa, cercetator la Institutul Cantacuzino, a declarat, joi, ca se doreste ca vaccinul impotriva Covid-19, care urmeaza sa fie dezvoltat in urma acordului de colaborare dintre Centrul OncoGen si Institutul Cantacuzino, sa poata fi administrat pe cale intranazala.

“Trebuie sa mentionam ca cei care conduc acest proiect sunt colegii timisoreni. Practic, in acest proiect noi venim in ajutorul – sau, impreuna cu dansii – si vom putea, facand testari pe animale de laborator, sa verificam faptul ca produsul pe care dansii il pun la dispozitie duce la raspuns imun in studiile pe care le vom face noi. (…) Asa cum domnul profesor Paunescu a afirmat, dorinta este ca produsul sa nu fie un produs injectabil, ci un produs administrat pe cale intranazala – asta insemnand ceva mai usor de tolerat, inclusiv de catre populatia care nu este foarte de acord cu vaccinurile. Speram ca produsul nostru va fi unul de foarte buna calitate”, a aratat Mircea Ioan Popa, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, el a mai precizat ca dupa incheierea contractului va incepe derularea proiectului, pentru care este alocata o perioada de 18 luni.

Continut educational:

“Produsul realizat de colegii timisoreni este aproape gata pentru a putea fi pus la dispozitie pentru inceperea acestui proiect, dar trebuie sa stim – este vorba de un proiect de cercetare – intotdeauna o cercetare stii ca o incepi si incerci sa o duci la bun sfarsit, dar pot sa apara si lucruri pe care nu le poti gandi de la inceput. Practic, Ministerul Educatiei a scos la concurs o serie de teme de cercetare, noi am concurat si am reusit sa obtinem aceasta finantare. Ca atare, urmeaza semnarea contractului – cand colegii timisoreni vor veni la Bucuresti pentru acest scop – apoi imediat, foarte rapid, va incepe derularea proiectului”, a precizat Mircea Ioan Popa.

Reamintim ca Centrul OncoGen, care functioneaza in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, a anuntat ca a incheiat un acord de parteneriat cu Institutul National ‘Cantacuzino’ pentru dezvoltarea productiei de vaccinuri in Romania si ca a castigat competitia organizata de Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru dezvoltarea unui vaccin impotriva virusului SARS-nCov-2.

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: