Cercetare privind puterea de cumparare in urma cresterilor salariale din Sanatate

08/07/2019

Cercetare privind puterea de cumparare in urma cresterilor salariale din Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cercetare-privind-puterea-de-cumparare-in-urma-cresterilor-salariale-din-sanatate/

Federatia „Solidaritatea Sanitara” a publicat datele si concluziile cercetarii privind satisfactia salariatilor din sectorul public de sanatate fata de cresterile salariale.

Principala concluzie este aceea ca exista o diferenta semnificativa intre perceptia salariatilor din sectorul public de sanatate asupra cresterilor salariale si modalitatea in care aceasta este prezentata in mod oficial.

“Avand in vedere ca ponderea cresterilor reale ale veniturilor salariale trebuie judecata in functie de cresterea puterii de cumparare, este semnificativ faptul ca doar 49% dintre respondenti au indicat ca puterea de cumparare a veniturilor lor salariale a crescut in ultimii 4 ani; 29% dintre ei au indicat ca aceasta a scazut. In masura in care aceasta situatie este una reala, cresterea nominala ar putea acoperi o crestere reala mult mai mica”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Federatiei „Solidaritatea Sanitara”.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, doar 50,1% dintre respondenti se declara multumiti si foarte multumiti de veniturile depuse in raport cu munca depusa. Personalul TESA inregistreaza cea mai mare pondere a nemultumitilor.

Detalii referitoare la aceasta cercetarea, AICI.

Etichete: salarii medici, salarii sanatate, solidaritatea sanitara, puterea de cumparare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: