Centru pentru tratarea AVC-ului in fiecare spital judetean de urgenta

29/06/2018

Centru pentru tratarea AVC-ului in fiecare spital judetean de urgenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centru-pentru-tratarea-avc-ului-in-fiecare-spital-judetean-de-urgenta/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca de la 1 ianuarie 2019 fiecare spital judetean de urgenta va avea un centru in care sa fie tratati pacientii cu AVC.

“Partea de neurologie afecteaza cel mai mult calitatea vietii unor pacienti post traumatic, adica accidente vasculare si alte diagnostice. In primul rand ne gandeam sa definim foarte clar recuperarea neurologica. Dorim sa infiintam aceste centre de ‘stroke’ in fiecare spital judetean, deja avem aceste 11 centre, dar pentru a le putea pune in functiune pe toate cele 41 pe care ni le dorim, medicii se vor pregati la Bucuresti, intr-un centru de pregatire, vom aloca resurse pentru asta. Acest program national sper eu ca va incepe sa functioneze din plin de la 1 ianuarie. Incercam sa punem pe hartie o colaborare foste buna intre unitatile de primiri urgente, servicii de ambulanta, SMURD, astfel incat pacientul sa ajunga in timp util, in 3 ore, sa putem sa-i facem aceasta tromboliza”, a afirmat Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Continut educational:

Ea a adaugat ca in Romania, neurologia este un domeniu inca insuficient dezvoltat, “cu toate ca avem varfuri din punct de vedere profesional”.

La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Cristian Grasu a mentionat ca, in prezent, Romania are tot ce ii trebuie din punct de vedere al infrastructurii pentru ca toate cele 41 de centre sa inceapa activitatea.

In alta ordine de idei, el a anuntat ca Ministerul Sanatatii pregateste o centralizare a capacitatilor romanesti in ceea ce priveste centrele de reabilitare, de recuperare, de balneo-terapie.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Bani in plus de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar romanesc

Cum se descarca adeverinta de vaccinare in 6 pasi

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Observatorul de Sanatate: In Romania nu exista inca o cultura a raportarii erorilor in practicile sistemului medical