Centrele de sanatate multifunctionale pot fi infiintate si de catre autoritatile locale

27/06/2012

Centrele de sanatate multifunctionale pot fi infiintate si de catre autoritatile locale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centrele-de-sanatate-multifunctionale-pot-fi-infiintate-si-de-catre-autoritatile-locale/

La propunerea Ministerului Sanatatii a fost modificata  Ordonanta de urgenta pentru modificarea art. 5 din  Ordonanta Guvernului nr. 70/2002 privind administrarea unitatilor sanitare publice de interes judetean şi local.Conform actului normativ, infiintarea centrelor de sanatate multifunctionale se poate face si de catre autoritatile locale care detin management spitalicesc.

 Centrele nou constituite vor fi unitati sanitare cu  personalitate juridica, infiintate prin act administrativ al conducatorului autoritatii administratiei publice locale, cu avizul Ministerului Sanatatii si al Ministerului Administratiei si Internelor.

 “In acest moment avem infiintate doar  patru astfel de centre multifunctionale in judetele Arges, Hunedoara, Valcea si Mehedinti. Prin masura de astazi urmarim cresterea numarului acestor unitati care sunt structuri flexibile capabile sa raspunda nevoilor de sanatate ale comunitatilor locale, a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii

Centrele de sanatate multifunctionale cu personalitate juridica, vor avea o structura formata din cabinete de specialitate, spitalizare de zi cu 5 pana la 20 de paturi, laborator de analize medicale de radiologie si de imagistica medicala, precum si alte structuri medicale fara paturi de spitalizare continua.Acestea vor fi conduse de un director, personal contractual, functie ocupata prin concurs sau examen si salarizata in conditiile legii. Cheltuielile de administrare si functionare, reparatii, consolidare, extindere si modernizare, precum si  dotari cu aparatura si echipamente medicale ale centrelor infiintate vor fi suportate de administratiile publice locale.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: