Centre de expertiza acreditate de MS pentru pacientii cu boli rare

29/01/2016

Centre de expertiza acreditate de MS pentru pacientii cu boli rare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centre-de-expertiza-acreditate-de-ms-pentru-pacientii-cu-boli-rare/

Evaluari privind dispozitivele medicaleLa finalul lunii februarie – inceputul lunii martie, in Romania ar putea exista centre de expertiza acreditate de Ministerul Sanatatii pentru pacientii cu boli rare.

“Ordinul privind infiintarea centrelor de expertiza pe boli rare a fost repus in avizare in cadrul MS dupa comentariile de la directiile de specialitate si eu sper ca, in cel mai scurt timp, sa avem un raspuns pozitiv, adica sa fie semnat de toti factorii decidenti. Sper ca pana la sfarsitul lunii februarie si inceputul lui martie acest proces sa se definitiveze, pentru ca a avut destul de mult timp sa fie analizat, sa fie verificat. Se incearca sa fie trecute in ordin toate centrele de expertiza, nu numai pentru bolile rare si pentru celelalte boli cu o patologie mai aparte, dar s-a decis sa ramana doar un ordin pentru centrele de expertiza in boli rare”, a declarat Lidia Onofrei, director in cadrul Ministerului Sanatatii, conform Agerpres.

Dr. Maria Puiu, presedintele Societatii Romane de Genetica Medicala, spune ca pentru acest an cea mai mare speranta ramane aparitia ordinului legat de centrele de expertiza.

“Speram sa ajungem sa avem macar cateva centre de expertiza acreditate in acest an. (…) Suntem peste media europeana ca timp de asteptare pana la diagnosticul pus”, a afirmat si presedintele SRGM.

 Curs online GRATUIT pentru medicii de familie: Bolile lizozomale – in practica Medicului de Familie – 8 puncte EMC. Pentru a incepe cursul, click AICI

.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Webinar: Managementul deficitului de fier in insuficienta cardiaca – de la ghiduri clinice la practica de fiecare zi

Ministerul Sanatatii: Alte 930 000 de doze de vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie

Studiu: Reinfectarea cu Covid-19 este putin probabila timp de circa 6 luni

CNAS: Serviciile medicale paraclinice pot fi acordate oriunde in tara, in baza biletului de trimitere

Webinar medical gratuit | Cum anticoagulam in 2020