Cele mai multe cazuri de cancer de piele din Romania se inregistreaza in Oltenia

24/04/2017

Cele mai multe cazuri de cancer de piele din Romania se inregistreaza in Oltenia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cele-mai-multe-cazuri-de-cancer-de-piele-din-romania-se-inregistreaza-in-oltenia/

Cele mai multe cazuri de cancer de piele din Romania sunt inregistrate in zona Olteniei. La sfarsitul lui 2016, peste 1.300 de doljeni figurau in datele Directiei de Sanatate Publica (DSP) cu cancer de piele.

Soarele si predispozitia genetica sunt principalele cauze de aparitie, cred specialistii. Consultul de preventie si examinarea unei alunite care atrage atentia pot face diferenta intre viata si moarte.

Numarul pacientilor care sufera de cancer de piele este in crestere de la an la an. Este important de stiut ca acesta este de trei feluri: carcinomul celular bazal, carcinomul celular scuamos si melanomul, cea mai severa forma. Statisticile arata ca in urma cu 25 de ani, incidenta melanomului era de 1,2 cazuri la 100.000 de persoane, in comparatie cu 4,5 cazuri la 100.000 de persoane, in prezent.

¬†“Incidenta a crescut pentru ca se diagnosticheaza cazurile mult mai repede. Carcinoamele bazale celulare practic nu se intind, nu determina decese pentru ca, in general, nu dau metastaze la distanta. Melanomul insa produce decese”, explica dr. Simona Marinoaica, medic primar dermatolog, potrivit publicatiei Gazeta de Sud.

In Oltenia sunt diagnosticate cele mai multe cazuri de cancer de piele.

¬†“Suntem la campie, oamenii lucreaza in agricultura la camp, se expun foarte mult la soare, vant si toate acestea cresc incidenta cancerului cutanat in comparatie cu regiunile de la munte”, mai spune medicul specialist, conform sursei mentionate.

*Medicii  de familie au la dispozitie un curs online, GRATUIT si creditat cu 8 puncte EMC despre Melanomul malign.

Pentru a incepe cursul, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: