Cel mai vast studiu despre autism vine cu noi rezultate despre cauzele afectiunii

29/05/2014

Cel mai vast studiu despre autism vine cu noi rezultate despre cauzele afectiunii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cel-mai-vast-studiu-despre-autism-vine-cu-noi-rezultate-despre-cauzele-afectiunii/

campanie-infectii-vaginaleCel mai nou studiu despre autism publicat in revista de specialitate JAMA reconsidera cauzele autismului. Daca pana in prezent, s-a considerat ca autismul are la baza factorii genetici in proportie de 80%, noul studiu arata ca, in autism, ereditatea reprezinta 50%, in timp ce restul cauzelor stau in factorii de mediu.

In ce cazuri un copil are un risc de 10 ori mai mare de a avea autism

Noul studiu despre autism a fost realizat pe un interval temporal extins, respectiv 1982 si 2006. Cercetatorii au analizat nasterile din Suedia din aceasta perioada.

Din cele 2 milioane de persoane analizate, 14.000 sufereau de autism.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca ereditatea influenteaza ca un copil sa aiba autism, insa intr-o proportie mai mica decat se credea pana acum, si anume 50%.

Astfel, riscul de a avea autism este de zece ori mai mare pentru un copil care are o sora sau un frate cu autism, de trei ori mai mare daca are un frate sau o sora vitegra cu autism si doar de doua ori mai mare daca are un var cu autism.

Una din 100 de persoane la nivel mondial este afectata de autism

Statisticile arata ca autismul afecteaza un numar foarte mare de persoane in intreaga lume. Doar in Statele Unite, una din 68 de persoane sufera de autism.

In urma ultimelor studii, cercetatorii considera ca autismul este o afectiune care are la baza, intr-o proportie simalara, factori genetici si factori de mediu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: