Cel mai modern bloc operator din tara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

15/01/2015
Cel mai modern bloc operator din tara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Cel mai modern bloc operator din tara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cel-mai-modern-bloc-operator-din-tara-la-spitalul-universitar-de-urgenta-bucuresti/

sala-de-operatiiConform Ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti va avea cel mai probabil din luna aprilie un bloc operator nou, functional, cu 11 sali de operatie.

“Speram ca pana de Pasti sa fie gata noul bloc operator. Practic, cel mai modern bloc operator din Romania, si nu numai, va fi la SUUB. Echipamentele vor fi cumparate si ele. Mai dureaza cat dureaza procedurile pentru achizitionarea echipamentelor”, a declarat ministrul Banicioiu, conform Agerpres.

De asemenea, conducerea unitatii medicale a precizat ca este vorba de 11 sali de operatie noi, cu spatii, cu circuite total diferite.

“Sunt circuite pentru doctori, pentru deseuri, sunt circuite total separate. Mai lipsesc echipamentele tehnologice. Este vorba de 65.000 de pacienti pe an, dintre acestia aproximativ 60% necesita interventii chirugicale. Nu va mai exista aceasta repartitie a operatiilor de dimineata pana seara. Vor avea de castigat atat pacientii, cat si medicii. Blocul operator este gata, nu ii mai lipsesc decat echipamentele medicale, adica masa de operatii, aparate de anestezie si partea de climatizare. Daca insumam tot, vom merge la o estimare de aproximativ cinci milioane de euro pentru echipamente de ultima generatie”, a precizat si Catalin Carstoiu,  managerul unitatii, citat de Agerpres.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: