Ce sume sunt obligati sa returneze medicii de familie

12/11/2013

Ce sume sunt obligati sa returneze medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-sume-sunt-obligati-sa-returneze-medicii-de-familie/

snmfarticolMedici de familie din Mures se confrunta cu o noua problema de ordin financiar. Curtea de Conturi cere medicilor de familie sa restituie sumele alocate eronat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate la centrele de permanenta pentru intervalul 2009-2010.

Medicii ameninta inchiderea centrelor de permanenta

Dr. Remus Sipos, Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Mures, precizeaza ca medicii ar putea inchide centrele de permanenta daca vor fi obligati sa plateasca acele sume sesizate de Curtea de Conturi.

Acesta a explicat ca CNAS a alocat suma de 15 lei pe ora pentru medicii de familie, si nu de 5 lei, suma corecta in opinia Curtii de Conturi pentru centrele de permanenta. In acest caz, medicilor de familie li se cere sa returneze diferenta de bani primita.

“A fost un control al Curtii de Conturi la CNAS si s-a constatat la centrele de permanenta, in 2009-2010, printr-un calcul eronat al Casei de Asigurari, in opinia Curtii de Conturi, s-a alocat suma de 15 lei pe ora, suma ce a fost virata medicilor de familie. Iar in opinia Curtii de Conturi suma ar de cinci lei, nu de 15 lei. Acum se pare ca vor incepe niste notificari de la CNAS spre casele judetene, pentru a se recupera acest prejudiciu”, a precizat dr. Remus Sipos.

Ce consecinte va avea inchiderea centrelor

In cazul in care medicii de familie vor inchide centrele de permanenta in semn de protest pentru sumele care li cer, se va reduce accesul pacientilor la serviciile medicale.

Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Mures a precizat ca in aceasta situatie aproximativ 600 de cabinete medicale nu vor mai functiona.

“Ar trebui sa inchidem centrele de permanenta, ceea ce va insemna o accesibilitate mai redusa a pacientilor la servicii medicale si ceea ce va insemna incarcarea ambulantei si a UPU, fapt ce va genera costuri mai mari in sistem”, a adaugat dr. Remus Sipos.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: