Ce spune un lider de sindicat despre bugetul Ministerului Sanatatii

12/12/2017

Ce spune un lider de sindicat despre bugetul Ministerului Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-spune-un-lider-de-sindicat-despre-bugetul-ministerului-sanatatii/

Bugetul pentru 2018 al Ministerului Sanatatii este mai mare cu aproape 5% comparativ cu cel din 2017.

“Ca in fiecare an in ultima perioada, bugetul sanatatii este in crestere. Sigur ca este o crestere binevenita. Anul viitor discutam undeva la 5% comparativ cu 2017, la bugetul Ministerului Sanatatii. Sumele se vor duce, asa cum este si normal, in investitii de spitale noi, cele noua spitale regionale, la finalizarea investitiilor in anii precedenti si asa mai departe. Este de aplaudat ca se va acorda o mai mare atentie asistentei medicale de urgenta, programelor de sanatate si medicilor de familie”, a precizat Viorel Husanu, presedintele SANITAS Bucuresti citat de Agerpres.

Referindu-se la majorarile salariale prevazute in 2018 pentru personalul medical, inclusiv indemnizatia de hrana, Husanu a precizat ca s-au primit asigurari ca sumele alocate in buget sunt suficiente.

Continut educational:

“In ceea ce priveste resursa financiara necesara majorarilor salariale personalului din sanatate si altor drepturi, de la sporuri la indemnizatia de hrana, am primit asigurari ca sumele sunt suficiente. Cred ca este imperios necesar ca autoritatile sa realizeze ca in zona personalului medical am atins deja o limita ca numar de personal care a mai ramas in tara si noile majorari, sunt, sa zic asa, un colac de salvare astfel incat sa oprim plecarea cadrelor medicale din tara si deprofesionalizarea sistemului”, a subliniat liderul sindical potrivit sursei mentionate.

De asemenea, el a apreciat ca “ne aflam intr-un moment T-zero pentru sistemul sanitar romanesc”. Potrivit acestuia, angajatilor trebuie sa li se ofere salarii si conditii de munca mai bune, in paralel cu investitii in materiale si aparatura noi, in caz contrar “nu vom face decat sa continuam sa vedem sanatatea ca fiind o prioritate doar pe hartie”.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: