Ce servicii noi vor acorda medicii de familie pacientilor in 2014

08/01/2014

Ce servicii noi vor acorda medicii de familie pacientilor in 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-servicii-noi-vor-acorda-medicii-de-familie-pacientilor-in-2014/

poza cancerul la sanPrin noul pachet de servicii medicale de baza se doreste transferarea anumitor servicii medicale de care poate beneficia pacientul din spital in ambulatoriu si in cabinetul medicului de familie. Conform Ministerului Sanatatii, medicului de familie ii revin mai multe atributii in 2014 decat pana acum.

Medicii de familie vor putea acorda recomandari pentru mai multe analize

Conform precizarilor ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pentru mediafax.ro, medicul de familie va putea recomanda pacientului anumite analize medicale care pana acum intrau in sarcina medicului specialist.

Diversificarea acestor analize pe care le poate recomanda medicul de familie vine pentru a sprijini preventia dar si tratarea pacientilor nu doar prin medicul specialist si prin internare.

Astfel, conform ministrului Eugen Nicolaescu citat de mediafax.ro, medicul de familie va putea recomanda in 2014 analize pentru boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare – AVC, diabet, cancere, boala renala cronica, depresie.

Consultatii preventive la medicul de familie pentru depistarea afectiunilor

Consultatiile preventive prevazute in noul pachet de baza au rolul de a depista din timp afectiunile de care ar putea suferii pacientii inscrisi pe lista medicului de familie.

Astfel ca adultii pana in varsta de 39 de ani vor avea dreptul prin noul pachet de servicii medicale de baza de un set de investigatii gratuite si de 1 sau 2 consultatii preventive succesive la cabinetul medicului de familie o data la trei ani.

Dupa varsta de 40, pacientii pot beneficia de mai multe consultatii preventive pe an, de vreme ce si riscul aparitiei afectiunilor creste cu aceasta varsta.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: