CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19

30/07/2021
CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-a-semnat-un-contract-pentru-un-tratament-experimental-cu-anticorpi-impotriva-covid-19/

Comisia Europeana a semnat un contract-cadru de achizitii publice comune cu compania Glaxo Smith Kline pentru furnizarea de sotrovimab (VIR-7831), o terapie experimentala cu anticorpi monoclonali impotriva COVID-19, dezvoltata in colaborare cu VIR Biotechnology.

Acesta face parte din primul portofoliu de cinci tratamente promitatoare anuntat de Comisia Europeana in iunie 2021 si este, in prezent, in curs de revizuire continua de catre Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA), relateaza Agerpres.

Saisprezece state membre ale UE participa la achizitiile publice pentru achizitionarea a pana la 220.000 de tratamente.

Potrivit sursei citate, noua terapie experimentala poate fi utilizat pentru tratamentul pacientilor cu coronavirus cu simptome usoare care nu necesita oxigen suplimentar, dar care prezinta un risc ridicat de a evolua catre o forma severa de COVID-19. Studiile in curs sugereaza ca tratamentul timpuriu poate reduce numarul de pacienti care evolueaza catre forme mai severe si care necesita spitalizare sau internare in unitatile de terapie intensiva.

“In strategia noastra de combatere a COVID-19, ne-am angajat sa dispunem de cel putin trei noi tratamente autorizate pana in luna octombrie. In prezent, incheiem un al doilea contract-cadru care le ofera pacientilor tratamente cu anticorpi monoclonali. Pe langa vaccinuri, schemele de tratament sigure si eficace vor juca un rol esential in revenirea Europei la o noua normalitate”, a declarat Stella Kyriakides, comisar european pentru sanatate si siguranta alimentara, citata intr-un comunicat al Comisie Europene.

Anticorpii monoclonali sunt proteine concepute in laborator care imita capacitatea sistemului imunitar de a combate coronavirusul. Acestia se prind de proteina spike si blocheaza astfel legatura virusului cu celulele umane.

Etichete: tratament experimental anticorpi, tratament covid-19, comisia europeana

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: