CDC a adaugat calea aerului pe lista modurilor posibile de raspandire a noului coronavirus

06/10/2020
CDC a adaugat calea aerului pe lista modurilor posibile de raspandire a noului coronavirus

CDC a adaugat calea aerului pe lista modurilor posibile de raspandire a noului coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cdc-a-adaugat-calea-aerului-pe-lista-modurilor-posibile-de-raspandire-a-noului-coronavirus/

Specialistii de la Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite au adaugat, in mod oficial, calea aerului pe lista modurilor posibile de raspandire a noului coronavirus. S-au confirmat, astfel, opiniile mai multor oameni de stiinta care pledeaza de mai multe luni pentru o mai buna constientizare a acestui risc, informeaza AFP.

“Anumite infectii pot fi transmise printr-o expunere la virusul prezent in micile picaturi si particule care pot sa ramana suspendate in aer tip de minute sau de ore. Aceste virusuri pot fi capabile sa ii infecteze pe oamenii care se afla la o distanta mai mica de aproximativ doi metri in raport cu persoana infectata sau dupa plecarea din zona a acelei persoane”, au explicat specialistii americani, conform Agerpres.

Rujeola, varicela si tuberculoza se transmit la randul lor pe calea aerului.

Potrivit expertilor de la CDC, picaturile respiratorii de diverse marimi expulzate in proximitatea unei persoane infectate, atunci cand aceasta tuseste, stranuta, canta, vorbeste si respira, raman principala cale de contaminare.

Noua actualizare, realizata la 10 luni dupa debutul pandemiei, consacra validitatea mai multor studii care demonstreaza ca noul coronavirus, desi nu este la fel de contagios ca rujeola, poate fi intr-adevar transmis la o distanta de peste doi metri – o ipoteza care era neglijata de CDC si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) in momentul aparitiei acestui virus, denumit SARS-CoV-2.

Totodata, CDC mai noteaza importanta ventilatiei in spatiile inchise pentru a preveni contaminarile.

Conform organizatiei sanitare americane, precautiile care trebuie luate raman neschimbate: distantare fizica, purtarea mastii sanitare, spalatul mainilor, evitarea spatiilor inchise aglomerate si izolarea persoanelor bolnave.

Etichete: transmitere coronavirus, transmirere virus pe calea aerului, sars-cov-2, cdc

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: