Cati romani aleg sistemul de asigurari medicale private

09/01/2014

Cati romani aleg sistemul de asigurari medicale private

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cati-romani-aleg-sistemul-de-asigurari-medicale-private/

asigurare-privataIn Romania, se estimeaza ca exista intre 15.000 si 20.000 de asigurari de sanatate private individuale. Cifra este aproximativa avand in vedere ca datele referitoare la numarul de persoane care opteaza pentru sistemul privat de asigurari medicale nu este raportat nici unei autoritati.

Piata asigurarilor medicale private influentata de sistemul public

Atat in Romania cat si la nivel european se considera ca piata asigurarilor medicale private este influentata de normele si aranjamentele partii finantate public a sistemului de sanatate.

Statisticile arata ca, incepand cu anul 1997, piata asigurarilor medicale private inregistreaza, totusi, o usoara crestere.

Astfel, procentul cheltuielilor private pentru sanatate din totalul cheltuielilor pentru sanatate variau intre 30,6% si 20,5% in perioada 1997-2003.

Peste 80% dintre romanii intervievati ar incheia o asigurare medicala privata

Un studiu vizand sistemul asigurarilor medicale private individuale a aratat ca peste 80% dintre romanii intervievati au avut intentia sa-si achizitioneze o astfel de asigurare.

Cele mai frecvente cazuri in sistemul privat de asigurari medicale sunt reprezentate de abonamentele medicale care au fost contractate de catre angajator, cifra care se estimeaza la 100.000-200.000.

In momentul de fata, nu exista date concludente care sa indice numarul si tipul de persoane care aleg in Romania o asigurare medicala individuala privata.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: