Catalina Poiana: Trebuie sa acceptam cu totii ca sistemul actual de asigurari de sanatate trebuie restructurat

02/02/2021

Catalina Poiana: Trebuie sa acceptam cu totii ca sistemul actual de asigurari de sanatate trebuie restructurat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/catalina-poiana-trebuie-sa-acceptam-cu-totii-ca-sistemul-actual-de-asigurari-de-sanatate-trebuie-restructurat/

Sistemul actual de asigurari de sanatate trebuie restructurat, este de parere medicul Catalina Poiana, presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti.

“Trebuie sa acceptam cu totii ca sistemul actual de asigurari de sanatate in Romania trebuie restructurat. Trebuie sa facem o diferenta clara intre sistemul de asigurari de sanatate si sistemul de asigurari sociale. Trebuie sa acceptam ca este nevoie de finantare reala acum”, a afirmat Dr. Catalina Poiana, citata de Agerpres.

Ea a mai precizat ca e nevoie de reforma in sanatate si de o evaluare a fiecarui spital, mai ales in Bucuresti, unde unitatile sanitare au fost implicate in lupta cu noul coronavirus.

“Fiecare dintre aceste spitale trebuie rapid evaluat si facute acele modificari la nivelul infrastructurii care pot sa asigure in primul rand un act medical de calitate, siguranta pacientului, dar in egala masura si a personalului medical. (…) In paralel cu aceasta evaluare imediata a spitalelor, si cand spun acest lucru nu ma refer doar la instalatia electrica din peretii cladirilor vechi, asa cum este si institutul in care lucrez eu, nu ma refer doar la emanarile de gaze si utilizarea gazelor medicale, ma refer chiar si la riscul seismic la care sunt supuse aceste institutii, dintre care unele dintre ele sunt foarte vechi. In paralel cu aceasta evaluare imediata si cu masuri care presupun siguranta actului medical in spitalele din Bucuresti, cred ca trebuie sa avem curajul sa facem o reforma in sanatate, o reforma adevarata in sanatate”, a mai spus presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti, potrivit sursei citate.

Etichete: sistem de asigurari de sanatate, asigurari publice de sanatate, catalina poiana

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Tann Costin says:

    În general, sunt de acord cu ceea ce cereți dvoastra, dna Doctor. Nu inteleg ce diferențe ar trebui să se facă, după opinia dvoastra, între asigurări de sanatate si asigurări sociale (?!)
    În altă ordine de idei, după părerea mea, spitalele nu au nevoie neaparat de refacerea infrastructurii imobiliare, cu tot ce inseamna aceasta, ci de refacerea infrastructurii medicale
    propriu-zise, adica a personalului medical, atât în ceea ce privește pregătirea și calitatea acestuia (mai slabe ca niciodata, în prezent!) cât și în cea ce privește distribuția uniforma, logica si dupa necesități la nivelul intregii țări.
    Separați, între altele, asistenta medicală publică de cea privată, activitatea didactică de cea practică, curentă, evitând multiple conflicte de interese, favorizati ocuparea corecta si onestă a posturilor în sistemul (asa-zis) public medical, ocuparea nediscriminatorie a funcțiilor (șefi de secții, manageri) si veti obtine rezultate mai bune. Tot ce se spune si se face acum (aceasta nu este o afirmație la adresa dvoastra) sunt doar vorbe.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: