Cat lapte praf contine laptele pentru consum din magazine?

08/04/2015

Cat lapte praf contine laptele pentru consum din magazine?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cat-lapte-praf-contine-laptele-pentru-consum-din-magazine/

lapte-praf-etichetaAlesii vor ca pe eticheta ambalajelor de lapte proaspat pentru consum destinat comercializarii, sa fie mentionat si procentajul de lapte praf, in mod obligatoriu.

Initiatorii acestei actiuni legislative vor ca nerespectarea acestei prevederi sa fie sanctionata cu amenda intre 5.000 lei si 10.000 de lei de catre Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara

Iar, laptele proaspat care nu contine lapte praf trebuie sa prevada obligatoriu pe eticheta mentiunea: “Nu contine lapte praf

Deputatii semnatari ai propunerii legislative au apreciat, in expunerea de motive, ca “populatia este in general pacalita prin utilizarea denumirii de lapte de vaca sau lapte autentic, deoarece nu este acel aliment care este direct obtinut de la vacile de lapte”.

 “In majoritatea cazurilor, acel lapte prospat pentru consum este un amestec cu lapte praf, a carui valoare nutritionala este foarte scazuta”, initiatorii, conform Mediafax.

O statistica a Consiliului Concurentei arata ca 63% din laptele pentru consum din supermarketuri si hipermarketuri este romanesc, 36% fiind importat din tarile Uniunii Europene (UE) si 1% din statele din afara UE.

“Daca se citesti pe eticheta pungilor sau cutiilor de lapte «fabricat in Romania», nu inseamna ca acesta provine de la vacile din Romania, ci doar ca a fost ambalat la noi”, mai spun parlamentarii care au depus acest proiect la Camera Deputatilor in data de  30 martie.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 200 de focare de coronavirus inregistrate, in Romania, in perioada 14 – 20 septembrie

Medic vindecat de Covid-19: Este o boala serioasa, care poate si creeaza probleme dificile

Opt elevi de la scolile din Sectorul 4 al Capitalei, confirmati cu noul coronavirus

O companie romaneasca spune ca poate produce tot necesarul de masti chirurgicale de pe piata interna

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national