Castigatorii Nobel pentru Medicina 2020: Viteza cu care se progreseaza in intelegerea maladiei Covid-19 este spectaculoasa

07/10/2020
Castigatorii Nobel pentru Medicina 2020: Viteza cu care se progreseaza in intelegerea maladiei Covid-19 este spectaculoasa

Castigatorii Nobel pentru Medicina 2020: Viteza cu care se progreseaza in intelegerea maladiei Covid-19 este spectaculoasa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/castigatorii-nobel-pentru-medicina-2020-viteza-cu-care-se-progreseaza-in-intelegerea-maladiei-covid-19-este-spectaculoasa/

Progresele tehnologice si cooperarea internationala au accelerat foarte mult cunoasterea si intelegerea maladiei COVID-19, dar, dincolo de nivelul stiintei, va fi nevoie de o vointa politica pentru a pune capat pandemiei, sunt de parere castigatorii premiului Nobel pentru Medicina de anul acesta, potrivit AFP.

Americanii Charles Rice de la Universitatea Rockefeller si Harvey Alter de la National Institutes of Health au fost premiati, luni, alaturi de britanicul Michael Houghton, stabilit in Canada, pentru rolurile pe care le-au avut in descoperirea virusului hepatitei C, relateaza si Agerpres.

Cei trei laureati au insistat asupra timpului de care au avut nevoie pentru a ajunge la acele rezultate.

“Este o poveste lunga, o saga de aproape 50 de ani”, a declarat Harvey Alter, in varsta de 85 de ani, care si-a inceput cercetarile in anii 1960.

“Am avut nevoie de luni intregi de munca pentru a secventia un singur genom viral. Acum, oamenii de stiinta pot sa faca acest lucru in doar cateva ore. Si viteza cu care cercetatorii progreseaza in intelegerea maladiei COVID-19 este spectaculoasa “, a adaugat Charles Rice, in varsta de 68 de ani.

De asemenea, Michael Houghton spoune ca noile progrese tehnologice, mai ales in domeniul dezvoltarii de vaccinuri, sunt “lumina din spatele norului de Covid”.

Totodata, si Charles Rice s-a declarat “optimist” in legatura cu lupta dusa impotriva noului coronavirus, tinand cont de recenta cooperare stiintifica mondiala si dupa opinia sa, “pandemia a schimbat cu adevarat modul in care se realizeaza stiinta”.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

Totusi, Harvey Alter avertizeaza ca accelerarea timpilor obtinuti in cadrul programelor stiintifice nu trebuie sa se faca in detrimentul cercetarii fundamentale.

“Ceea ce trebuie sa facem este sa testam si sa tratam cu rapiditate cazurile pozitive. Daca am avea un test rapid pentru COVID-19 si un tratament bun, ar trebui sa se aplice aceleasi principii”, a concluzionat cercetatorul conform surselor citate.

Totusi, el s-a declarat “dezamagit ca nu toti oamenii respecta precautiile de baza” de la inceputul pandemiei de COVID-19.

Etichete: castigatori nobel medicina, maladia covid-19, pandemia covid-19,

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Ghețe Mihaela Florentina says:

    Foarte interesante și utile informări.. Mulțumesc.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: