Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

30/07/2021

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/casa-nationala-de-asigurari-de-sanatate-a-lansat-ghidul-asiguratului/

Pentru o mai buna cunoastere a serviciilor oferite in cadrul sistemului social de asigurari de sanatate, CNAS a realizat Ghidul asiguratului, care ajuta publicul sa inteleaga modul de functionare a acestui sistem.
Ghidul cuprinde informatii despre calitatea de asigurat, modalitatile de accesare a serviciilor pe fiecare domeniu de asistenta medicala, precum si drepturile si obligatiile asiguratului, conform reglementarilor in vigoare la nivelul lunii iulie 2021.

Potrivit CNAS, ghidul se adreseaza atat persoanelor asigurate, cat si celor neasigurate, care pot afla care sunt serviciile medicale la care au dreptul si care este modalitatea de accesare a acestora.

“Informarea corecta, completa si accesibila a celor pe care ii deserveste un sistem de sanatate este o conditie fundamentala pentru buna functionare a acestuia. Nu doar in Romania, ci in orice tara. Pe fondul unor reglementari complexe si deseori in schimbare, cu atat mai mult in contextul pandemiei COVID-19, a situa oamenii in centrul sistemului inseamna nu doar a concepe si implementa politici de sanatate adecvate, ci si (mai ales) a le oferi acestora instrumente care sa ii ajute sa beneficieze de serviciile la care au dreptul, cu respectarea obligatiilor legale. Acest ghid este un astfel de instrument.”, afirma Adrian Gheorghe, presedintele CNAS, in prefata Ghidului asiguratului.

Pe baza propunerilor si recomandarilor primite dupa parcurgerea acestui ghid, CNAS anunta ca va elabora si alte editii, astfel incat sa vina cat mai mult in sprijinul persoanelor care doresc sa se informeze asupra modului in care pot accesa serviciile acordate in sistemul public de sanatate.

Ghidul asiguratului a fost postat pe site-ul CNAS, www.cnas.ro, si promovat pe pagina de Facebook a institutiei.

Etichete: ghidul asiguratului in sistemul publicul de sanatate, CNAS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: