Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate va fi coordonata de Ministerul Sanatatii

08/09/2011

Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate va fi coordonata de Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/casa-nationala-a-asigurarilor-de-sanatate-va-fi-coordonata-de-ministerul-sanatatii/

Guvernul a aprobat trecerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) in coordonarea Ministerului Sanatatii, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, citata de Agerpres. Presedintele CNAS va ramane, insa, ordonator principal de credite, declara premierul Emil Boc in urma cu doua saptamani.

Presedintele Traian Basescu declara, pe 21 august, ca nu stie ce inseamna coordonarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate de catre Ministerul Sanatatii, dar CNAS trebuie sa ramana persoana juridica, punctand, totodata, ca ideea de centralizare este una “proasta” care ar insemna “pasi inapoi”.

“Ideea de centralizare este proasta, cu cat de centralizat, cu atat mai rau. Daca avem o sansa spre mai bine, este cu cat impingem lucrurile catre teritoriu, catre administratiile locale”, a sustinut Traian Basescu.¬†Ministerul Sanatatii va avea drept de avizare a proiectului bugetului de venituri si cheltuieli si actelor normative initiate de CNAS, precum si a planului de activitate si statutului acestei institutii, a declarat, la Guvern, ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, citat de Mediafax.

Trimestrial sau anual, CNAS va transmite ministerului rapoarte de activitate, iar Ministerului Sanatatii va avea atributii de control al licitatiilor la medicamente.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid