Cardurile de sanatate nefunctionale pentru bolnavii dependenti de dializa

25/08/2014

Cardurile de sanatate nefunctionale pentru bolnavii dependenti de dializa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cardurile-de-sanatate-nefunctionale-pentru-bolnavii-dependenti-de-dializa/

Eficientizarea sistemului medical prin Cardul de sanatateCardurile nationale de sanatate distribuite bolnavilor dependenti de dializa din judetul Neamt nu pot fi folosite inca deoarece medicii nu au inca cititoare de carduri, conform ziarulderoman.ro. Cardurile de sanatate au fost distribuite inca din luna iunie pacientilor care sufera de insuficienta renala cronica, insa acestia nu le-au folosit niciodata.

Medicii nu au cititoare de carduri

Activarea cardurilor in cabinetele medicilor nu a fost posibila pana in prezent din cauza lipsei cititoarelor de carduri.

“A fost o intarziere din partea medicilor, care nu si-au cumparat inca cititoare de carduri. Dupa ce o vor face, se vor putea utiliza acele documente, pentru a vedea cum functioneaza si cat sunt de utile, pentru ca, mai apoi, sa se poata imparti cardurile la toti cetatenii”, a explicat Radu Firastrau, presedintele-director al CAS Neamt, citat de ziarulderoman.ro.

Din 2015, decontarea serviciilor medicale se va face doar pe baza cardului de sanatate

Chiar daca utilizarea cardului de sanatate presupune o verificarea rapida a calitatii de asigurat a pacientilor, aceasta are in vedere si o monitorizare a cheltuielilor aferente serviciilor medicale.

Programul pilot prin care cardurile de sanatate vor fi folosite initial de bolnavii dependenti de dializa are in vedere certificarea faptului ca programul cardului de sanatate functioneaza.

Autoritatile preconizeaza ca din 2015 decontarea serviciilor medicale se va face doar pe baza cardului de sanatate.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial