Cardul de sanatate ar trebui sa contina strict date financiare

25/09/2013

Cardul de sanatate ar trebui sa contina strict date financiare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cardul-de-sanatate-ar-trebui-sa-contina-strict-date-financiare/

Eficientizarea sistemului medical prin Cardul de sanatateAccesul la datele personale inscriptionate pe cardul de sanatate este o problema pe care o ridica presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae. Acesta precizeaza ca exista un pericol ca un numar mare de date personale sa fie stocate in acelasi loc fara mijloace performante de a le proteja.

Cardul de sanatate trebuie sa contina date financiare

Principala problema a datelor personale inscriptionate pe card este ca firmele de asigurari sa aiba acces la ele si sa stabileasca astfel o alta prima de asigurare, conform declaratiilor lui Vasile Astarastoae.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania considera ca principalul scop al cardului de sanatate este urmarirea cheltuirii fondurilor din sistemul de sanatate.

“Intr-adevar, ca a primit o reteta, nu ce a primit pe reteta, ci valoarea retetei. Este asigurat sau nu este asigurat, care este fondul pe care il are la dispozitie. Strict date financiare”, a precizat Vasile Astarastoae.

Distribuirea cardului de sanatate de catre medici ar dezavantaja pacientul

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania a precizat din nou ca distribuirea cardurilor de sanatate de catre medicii de familie nu este o optiune potrivita.

Timpul acordat consultarii pacientului ar fi redus daca medicul ar trebui sa aiba timp suficient si pentru distribuirea cardului de sanatate.

“In momentul de fata, cand la usa cabinetelor medicilor de familie sunt cozi – la noi nu exista programare, se aduna buluc, tu iti pierzi timpul – deci rupi din timpul pacinetului, nu rupi din timpul tau liber pentru ca vei spune – ai 20, ai 5 ore trebuie sa stai la cabinet, deci eu in 5 ore trebuie sa distribui si acest card”, a precizat Vasile Astarastoae.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi