Caras-Severin: Se cauta medici de familie si asistenti medicali

05/04/2019

Caras-Severin: Se cauta medici de familie si asistenti medicali

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/caras-severin-se-cauta-medici-de-familie-si-asistenti-medicali/

In judetul Caras-Severin, nu toate zonele administrativ-teritoriale sunt acoperite cu asistenta medicala primara, sustine conducerea Directiei de Sanatate Publica de aici.

“Ma refer aici la medicii de familie. Am facut eforturi la nivelul Directiei de Sanatate Publica, in sensul de a lua legatura cu medici de familie care sa vina sa lucreze in zonele unde nu exista acoperire cu servicii de sanatate. Din pacate, nu avem acoperire in totalitate, dar vom incerca sa rezolvam si aceasta problema”, a afirmat Dan Milos, directorul DSP Caras-Severin, citat de Agerpres.

Nu doar in ceea ce priveste medicii de familie sunt probleme in Caras-Severin, ci si in ceea ce priveste asistentii medicali.

Continut educational:

“Stam foarte rau cu asistentii medicali care desfasoara activitatea pentru grupurile defavorizate, grupurile de risc. Si aici este vorba cam de intregul judet. Cu medici de familie nu avem acoperire pentru sase sau sapte localitati, printre care, zona de ses, cum ar fi Vermesul, dar si zona turistica Brebu Nou – Garana”, a mai reprezentantul DSP conform sursei citate.

De altfel, el considera ca, pe langa Directia de Sanatate Publica, de aceste probleme ar trebui sa fie interesate si autoritatile locale, care ar trebui sa isi atraga medici prin acordarea unor facilitati.

Etichete: medici de familie, asistenti medicali, dsp caras-severin, asistenta medicala primara

1 Comentarii

  1. Borris says:

    In tarile civilizate, comuna plătește, prin negociere directă, salariile medicilor, profesorilor. Nu va mai plangeti!Încercați!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Modificari privind programele nationale de sanatate

Sapte centre comunitare de servicii medico-sociale, infiintate in judetele Botosani, Salaj si Tulcea

Dezbatere despre prezentul si viitorul medicilor de familie din Romania

Spitalele romanesti, atacate de hackeri chinezi

Cate ore pe zi ar trebui sa lucreze un medic