Capitol de sanctiuni in Legea vaccinarii

11/04/2017

Capitol de sanctiuni in Legea vaccinarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/capitol-de-sanctiuni-in-legea-vaccinarii/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, spune ca, in urma dezbaterilor publice si a dezbaterii parlamentare asupra proiectului de lege privind vaccinarea, va aparea un capitol care sa prevada sanctiuni.

“Proiectul de lege supus dezbaterii publice nu contine un capitol de sanctiuni, dar, asa cum stim, orice lege care dorim sa fie aplicata si care dorim sa aiba un rezultat final are nevoie de acest capitol de sanctiuni. Aceste sanctiuni vor aparea in lege urmare a dezbaterilor publice si urmare a dezbaterilor care vor avea loc la nivelul comisiilor de sanatate ale Senatului si Camerei Deputatilor. Noi stim ca este necesar un capitol, la un moment dat s-a si gandit un set de sanctiuni”, a afirmat ministrul intr-o conferinta de presa care a avut loc marti.

In opinia sa, in prezent, se inregistreaza un moment “optim” pentru aparitia acestei legi in contextul epidemiei cu care Romania se confrunta.

Bodog a adaugat ca sanctiunile vor trebui astfel dimensionate incat sa aiba o cat mai mare acceptanta din partea opiniei publice, dar, in acelasi timp, sa asigure o imunizare corecta a copiilor, relateaza Agerpres.

De asemenea, in aceeasi conferinta de presa, el a mai spus ca parintele poate refuza vaccinarea, dar refuzul va fi facut pe proprie raspundere.

Si, intrebat daca a nu vaccina copilul este sinonim cu rele tratamente aplicate minorului, Florian Bodog a raspuns: “Corect”.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19