Cand va fi aprobata noua lista de medicamente

29/10/2013

Cand va fi aprobata noua lista de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cand-va-fi-aprobata-noua-lista-de-medicamente/

poza ministerul sanatatiiSuplimentarea listei cu medicamente noi este prevazuta odata cu intrarea in vigoare a pachetului de servicii medicale de baza. Conform declaratiilor lui Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, suplimentarea listei cu medicamente noi se va realiza pana la sfarsitul acestui an.

Cand se va face reevaluarea listei de medicamente

Reevaluarea listei totale este prevazuta pentru semestrul I al anului 2014, pentru ca in a doua parte a semestrului II sa existe o lista finala.

“Prima etapa este sa definitivam lista noua si a doua etapa in semestrul I 2014 sa facem revizuirea listei si din semestrul II pe baza acestei revizuiri de tehnologie medicala foarte bine pusa la punct sa avem in partea a doua a anului o lista finala care sa ne dea tuturor garantia ca ea poate fi suportata din bugetul pe care Romania il avea pentru anul viitor in domeniul sanatatii”, a declarat ministrul Sanatatii.

Lista de medicamente aprobata pana pe 31 decembrie

Conform declaratiilor ministrului Eugen Nicolaescu, in jurul datei de 15 noiembrie va fi postata pe siteul Ministerului Sanatatii lista de medicamente care ar urma sa fie aprobata. Acordul cu FMI presupune aprobarea noii liste pana pe 31 decembrie.

Politica ministerului Sanatatii are in vedere un echilibru intre medicamentele inovatoare si cele generice. In acelasi timp, noua lista de medicamente se va face pe baza evaluarii tehnologiilor medicale.

“Lista noua este trecuta prin multe site, este verificata si revizuita in mai multe etape si nu in ultimul rand ea va intra in vigoare odata probabil cu pachetul nou de servicii medicale de baza si cu pachetul privind programele nationale de sanatate”, a adaugat ministrul Eugen Nicolaescu.

Pachetul de asigurari de sanatate private introdus in 2 etape

Noul pachet de asigurari va fi introdus in 2 etape, o prima etapa in 2014 si o a doua in 2015.

“Daca se planifica din timp, putem sa gasim spatiul bugetar necesar incat sa introducem din a doua etapa o serie de deductibilitati din impozitul pe venit prin care sa sustinem dezvoltarea pachetului de asigurari private de sanatate”, a precizat ministrul Sanatatii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat