Cand ar putea veni oficial recomandarea de vaccinare anti-Covid a copiilor din grupa 5-11?

15/09/2021
Cand ar putea veni oficial recomandarea de vaccinare anti-Covid a copiilor din grupa 5-11?

Cand ar putea veni oficial recomandarea de vaccinare anti-Covid a copiilor din grupa 5-11?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cand-ar-putea-veni-recomandarea-de-vaccinare-a-copiilor-5-11/

Potrivit specialistilor romani, este posibil ca, pana la finalul anului, Agentia Europeana a Medicamentului sa emita o recomandare in legatura de vaccinarea anti-Covid a copiilor cu varste intre 5 si 11 ani.

“In momentul de fata, la Agentia Europeana a Medicamentului, nu s-au depus datele stiintifice pentru evaluare, ne asteptam ca spre finalul acestui an, probabil noiembrie, sfarsit de noiembrie, sa fie depuse si evaluate, deci e posibil ca, pana la sfarsitul acestui an, sa avem o recomandare in acest sens”, a precizat medicul militar Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, intr-o conferinta de presa.

Potrivit medicului, in cazul in care se va transmite o astfel de indicatie din partea EMA, recomandarea principala a specialistilor romani va viza grupele de copii care sunt in evidenta cu boli cronice, cu un risc crescut de a face forme grave de boala.

Medicul Alexandru Rafila, seful Disciplinei de Microbiologie a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti a precizat, pentru Formare Medicala, cum se poate ajunge la scaderea varstei de vaccinare la copii.

“Depinde ce se studii clinice au in spate, pentru ca aceasta nu este o decizie administrativa, ci este o decizie care se ia in urma unor studii clinice la copiii de diferite varste. In momentul in care profilul de siguranta si eficacitatea sunt dovedite la copii, aunci pot fi si ei inclusi in schema, dar nu inainte. Din ceea ce stiu eu, compania Pfizer face un studiu clinic referitor la administrarea vaccinurilor la copiii dupa sase ani”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, care este si seful Laboratorului Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals” din Bucuresti.

Etichete: vaccinare anti-covid copii 5-11 ani, vaccinare copii anti-covid, recomandare vaccinare copii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: