Campanie impotriva platilor informale din spitale

06/03/2019

Campanie impotriva platilor informale din spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-impotriva-platilor-informale-din-spitale/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca va fi derulata o campanie impotriva fenomenului platilor informale din spitale.

Potrivit Agerpres, demnitarul considera ca nu este normal sa existe ‘plati informale’ in unitatile medicale si afirma ca aceasta este o problema a sistemului.

Continut educational:

“Stim foarte bine ca aceste plati informale exista si inca se practica acest sport. Odata cu majorarea salariilor, teoretic lucrurile ar fi trebuit sa intre intr-un declin, nu au intrat. Eu cred ca va mai trece o perioada de timp, dar pana la urma este vorba despre educatie, de educatia pacientului, de educatia apartinatorului. Este un act intre medic si pacient. Noi nu putem interveni. Putem doar sa spunem ca nu este normal ca se intampla asa. (….) Punctual, au inceput campanii in anumite spitale. Ministerul Sanatatii discuta si a discutat cu sindicatele pe acest subiect si probabil ca o sa pornim si noi o campanie impreuna cu sindicatele, pentru ca cu totii trebuie sa ne asumam. Este o problema a sistemului si este si problema noastra”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit sursei citate.

Etichete: plati informale spitale, pintea

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani