Campanie de vaccinare impotriva hepatitei de tip A, in Valea Jiului

24/06/2016

Campanie de vaccinare impotriva hepatitei de tip A, in Valea Jiului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-de-vaccinare-impotriva-hepatitei-de-tip-a-in-valea-jiului/

saptamana-europeana-a-vaccinarii-2016Medicii de familie din Valea Jiului au fost informati de Directia de Sanatate Publica Hunedoara ca vor vaccina copiii impotriva hepatitei de tip A, care ar putea sa apara in situatii de tipul inundatiilor din localitatile Vaii.

Cotidianul local Cronica Vaii Jiului relateaza ca DSP Hunedoara a recoltat probe de apa din retelele din zonele afectate si colaboreaza cu Apa Serv Petrosani, societatea de apa si canalizare.

De asemenea s-au repartizat dezinfectanti de la DSP, care vor fi distribuiti prin intermediul primariilor

Dr. Cecilia Birau, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica a judetului Hunedoara a declarat ca a inceput vaccinarea copiilor. Pentru ca vaccinurile se fac cu acordul apartinatorilor, respectiv a parintilor, acestia trebuie sã se prezinte  cu copii la doctorii de familie si sã semneze acordul de vaccinare.

“Medicii de familie au fost auntati ca pot face vaccin la populatia infantila pentru prevenirea hepatitei de tip A, care poate sa apara in asemenea situatii de calamitate. Vaccinarea se face cu aprobarea apartinatorilor, care trebuie sa se prezinte la medicul de familie. S-au recoltat probe de apa din retelele din zona afectata, iar Apa Serv ne-a transmis la randul sau rezultatele analizelor, care oricum se face permanent. DSP Hunedoara a dat si substante dezinfectante primariilor, care se vor ditribui de catre acestea”, a declarat dr. Cecilia Birau – DSP Hunedoara, citata de Cronica Vaii Jiului.

In week-endul de Rusalii, Valea Jiului a fost lovita intr-o seara de o ploaie cumplita cu grindina mai mare decat oul de gaina, iar in seara urmatoare de o ploaie torentiala de cateva ore. In urma ploilor, mai multe cartiere din orasele Vaii Jiului au fost inundate, iar unii oameni au pierdut toata agoniseala de-o viata.

Din solidaritate, un medic de familie din Petrosani a initiat o campanie umanitara pentru sinistrati.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Au ingrijit zeci de pacienti, dar au pierdut lupta cu boala | Trei asistente medicale au murit din cauza Covid-19

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU

Oficial OMS: In acest moment suntem mult in urma virusului in Europa