Campanie de vaccinare antirujeolica la Suceava

18/11/2016

Campanie de vaccinare antirujeolica la Suceava

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-de-vaccinare-antirujeolica-la-suceava/

VACCINAREA-NOU-2016DSP Suceava ar urma sa initieze campanii de vaccinare antirujeolica in comunitatile unde acoperirea vaccinala este scazuta. Potrivit medicului epidemiolog Catalina Zorescu, DSP Suceava a solicitat medicilor de familie din judet date referitoare la vaccinarea antirujeolica a tuturor pacientilor cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani, iar dupa centralizarea acestor date urmeaza ca, in functie de rezultate, sa se intervina in comunitatile unde acoperirea vaccinala este scazuta.

Ea a mai afirmat ca  a precizat ca adresele au fost transmise catre medicii de familie la solicitarea Ministerului Sanatatii, care intentioneaza initierea unei campanii active de vaccinare a copiilor neimunizati sau a celor cu o singura doza de vaccin administrata.

Initial, in acest judet, cazurile de rujeola s-au inregistrat in randul copiilor mai mari, neimunizati, dar in ultima perioada s-au raportat cazuri de imbolnavire si la copii mai mici de un an, care au venit in contact cu alte persoane bolnave, fie din familie, fie din comunitati.

”De aceea este necesar sa ne vaccinam nu numai pentru protectia personala impotriva unor boli, ci si pentru protectia celor din comunitate”, a declarat medicul epidemiolog Catalina Zorescu, potrivit Agerpres.

Conform informatiilor oferte de adjunctul institutiei, DSP Suceava dispune de suficiente doze de vaccin impotriva rujeolei, iar dupa centralizarea datelor transmise de medicii de familie autoritatile sanitare sucevene, impreuna cu medicii de familie, cu asistentii comunitari si mediatorii sanitari, vor interveni in comunitatile unde acoperirea vaccinala este scazuta prin initierea unei campanii de vaccinare.

De la inceputul acestui an, in judetul Suceava s-au inregistrat 53 de cazuri de rujeola, 11 dintre acestea fiind raportate in cursul lunii octombrie.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Autoritatile demonteaza informatiile inselatoare privind statisticile deceselor cauzate de virusul gripal si SARS-CoV-2

Citu: Decizia privind redeschiderea scolilor – pe 2 februarie | Campania de vaccinare ar putea permite relaxarea

Peste 857.000 de persoane programate pentru vaccinarea anti-Covid in etapa a II-a

Expert francez: Aparitia noilor mutatii ale coronavirusului SARS-CoV-2 echivaleaza cu inceperea unei noi epidemii

Ministerul Sanatatii recomanda purtarea mastii de protectie si dupa administrarea celei de-a doua doze de vaccin