Hepatita C nu asteapta! Campanie de testare gratuita a populatiei din comuna Sadova

27/07/2021
Hepatita C nu asteapta! Campanie de testare gratuita a populatiei din comuna Sadova

Hepatita C nu asteapta! Campanie de testare gratuita a populatiei din comuna Sadova

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-de-testare-gratuita-a-populatiei-din-comuna-sadova/

Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova organizeaza, miercuri, 28 iulie, conferinta de prezentare a campaniei de testare gratuita a populatiei de pe raza comunei Sadova, in vederea diagnosticarii hepatitei virale C.

Aceasta actiune este desfasurata sub egida Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Hepatitei si continua seria de proiecte majore demarate de UMF Craiova destinate informarii, diagnosticari si tratarii diferitelor patologii precum cancerul colorectal, bolile inflamatorii intestinale sau hepatitele virale.

“Pentru Romania, hepatitele virale reprezinta o problema majora de sanatate publica. Conform studiilor de specialitate, se preconizeaza ca la nivelui tarii noastre exista peste un milion de persoane inca nedepistate, infectate cu virusuri hepatice B/D sau C. Suntem onorati sa fiti alaturi de noi in mediul on-line la acest eveniment public, destinat comunitatii comunei Sadova.”, precizeaza organizatorii evenimentului.

Prezenta autoritatilor publice locale si regionale alaturi de Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, in promovarea, prezentarea si organizarea unor actiuni de acest gen, consolideaza parteneriatele deja demarate, parteneriate cu mare impact asupra sanatatii intregii comunitati din Regiunea Oltenia.

Astfel, medicii de familie si nu numai, sunt invitati la Conferinta Proiectului care se desfasura miercuri 28 iulie 2021, orele 12.00, in Comuna Sadova, Sediul CEPIR, Str. Craiovei, Nr. 144 si care va fi transmisa on-line pe platforma Webex.

La acest eveniment vor participa:

• Prof. Univ. Dr. Dan Gheonea – Rector UMF Craiova
• Cosmin Vasile – Presedinte Consiliul Judetean Dolj
• Horatiu-Mihai Lazar – Primar Comuna Sadova
• Prof. Univ. Dr. Ion Rogoveanu – Presedintele Senatului UMF din Craiova
• Prof. Univ. Dr. Mircea Diculescu – Institutul Clinic Fundeni, UMF Carol Davila Bucuresti
• S. L. Dr. Gindrovel Dumitra – Medic de familie in Comuna Sadova, UMF Craiova

Etichete: campanie testare hepatita C, ziua mondiala de lupta impotriva hepatitei 2021, testare gratuita hepatita Sadova, UMF Craiova

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: