Campanie de promovare a vaccinarii lansata de MS si UNICEF

16/01/2019
Campanie de promovare a vaccinarii lansata de MS si UNICEF

Campanie de promovare a vaccinarii lansata de MS si UNICEF

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-de-promovare-a-vaccinarii-lansata-de-ms-si-unicef/

Ministerul Sanatatii si UNICEF au lansat campania “Copilaria, cel mai frumos cadou”, care are drept scop informarea despre importanta si beneficiile vaccinarii

“Evenimentul reprezinta o noua etapa in cadrul campaniilor de informare si vaccinare demarate anul trecut alaturi de UNICEF si OMS. Astazi, impreuna cu UNICEF, lansam o campania de promovare a vaccinarii la nivel national. Am pregatit un spot video care speram ca va rula cat mai des pe canalele media, astfel incat mesajul sa fie perceput de cat mai multi parinti. ‘Copilaria, cel mai frumos cadou’ este o campanie integrata, ce ne dorim sa fie prezenta pe posturile de televiziune, in presa scrisa si in online si va avea si o componenta outdoor”, a declarat ministrul Sanataii potrivit Agerpres.

De asemenea, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, a mentionat ca o campanie de informare privind vaccinarea este utila.

“Doar 5% dintre copiii din Romania fac programe de Educatie pentru sanatate, pentru ca este o disciplina optionala. Sanatatea nu este optionala, sanatatea conditioneaza dezvoltarea economica si sociala a unei tari”, a precizta si prof. dr. Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Pieter Bult, reprezentantul UNICEF in Romania, a declarat ca aceasta campanie vine pentru a sensibiliza populatia in privinta importantei vaccinarii.

“Vaccinurile sunt sigure si eficiente. Parintii si tutorii trebuie sa fie informati despre beneficiile vaccinurilor si despre locurile unde isi pot vaccina gratuit copiii, pentru a putea sa le ofere acestora cel mai frumos cadou – copilaria. In Romania, campaniile nationale de comunicare trebuie consolidate, iar rata de acoperire vaccinala trebuie imbunatatita. Absenta vaccinarii duce la reaparitia unor boli ce pot fi usor prevenite prin aceasta masura”, a declarat Pieter Bult – UNICEF Romania, intr-un comunicat de presa.

Campania este sustinuta si de Organizatia Mondiala a Sanatatii, reprezentantul OMS in tara noastra, Miljana Grbic, punctand ca prin aceasta se doreste imbunatatirea ratei de vaccinare si tinteste comunitatile cele mai vulnerabile din Romania.

Potrivit Ministerului Sanatatii, ‘Copilaria, cel mai frumos cadou’ este o continuare a campaniilor door-to-door de informare si recuperare vaccinala realizate anul trecut de MS, in parteneriat cu Organizatia Mondiala a Sanatatii si UNICEF, in mai multe comunitati vulnerabile din judetele Mehedinti si Bacau.

In cadrul sesiunilor de informare, o echipa de specialisti, formata din medic de familie, medic epidemiolog si psiholog, a prezentat parintilor informatii cu privire la beneficiile vaccinarii si riscurile nevaccinarii si a raspuns intrebarilor adresate de acestia. Rata de acoperire vaccinala ROR a crescut astfel in aceste comunitati la peste 90%, dupa cum arata Ministerul Sanatatii.

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Golia says:

    Noi promovăm vaccinarea, dar când vin să facem vaccin nu-l avem, de jumătate de an nu avem vaccin de 6 și 14 ani, de ce nu vorbește nimeni despre lipsa lor

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: