Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

08/12/2021
Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-de-informare-comportament-preventiv-sa-fie-regula/

Guvernul, impreuna cu autoritatile locale, va derula in perioada sarbatorilor de iarna o campanie de informare. Prin aceasta campanie se urmareste ca populatia sa aiba un comportamentul preventiv si sa respecte regulile de protectie sanitara, in asa fel incat acestea sa devina regula.

“Faptul ca avem patru zile – 24 si 25 decembrie, 31 decembrie si 1 ianuarie – in care manifestarile in aer liber pot fi organizate fara limitari deosebite, nu inseamna ca trebuie sa transformam aceste manifestari publice in vectori de propagare a infectiei. De asta este, practic, posibila organizarea in spatii deschise fara niciun fel de probleme, cu o conditie: participantii, populatia, si aici avem mare nevoie de ajutorul mass-media sa promovam un comportament responsabil. O sa facem o campanie la nivelul Guvernului, impreuna cu autoritatile locale, dar si cu diversele institutii din cadrul Guvernului, incat acest comportament preventiv sa fie regula. Nu ne dorim sanctionarea, nu sanctionarea este cheia succesului, dar sigur ca acolo unde se impun aceste lucruri, vor fi puse in aplicare”, a declarat ministrul Alexandru Rafila intr-o conferinta de presa.

Potrivit demnitarului, increderea si comportamentul preventiv si extrem de importante.

“Cred ca principalii, dincolo de cetateni, principalii avocati ai respectarii acestor reguli trebuie sa fie operatorii economici. Viata noastra ca societate, functionarea lor ca operatori economici sunt de legate de faptul ca ei trebuie sa asigure respectarea tuturor masurilor la toate tipurile de activitati pe care le realizeaza. Asta este lucrul esential si asta este cheia iesirii din pandemie, alaturi, bineinteles, de masurile specifice legate de vaccinare, de testare”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Totodata, el a adaugat ca proiectul privind certificatul digital COVID ar putea fi aprobat in luna decembrie, inainte de finalul acestui an.

Etichete: campanie de informare pandemie, reguli sanitare, comportament preventiv

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: