Campania “Doneaza o sansa la viata” continua in Bucuresti

02/08/2013

Campania “Doneaza o sansa la viata” continua in Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campania-doneaza-o-sansa-la-viata-continua-in-bucuresti/

Celulele stem in atentia medicilorPersoanele interesate sa se alature campaniei “Doneaza o sansa la viata” pentru a sustine donarea de  celule stem hematopoietice mai au la dispozitie 2 zile, 2 si 3 august 2013. In prezent, 25 de bolnavi asteapta un donator compatibil cu ei.

Evenimentele vor continua in Parcul Tineretului din Bucuresti, vineri si sambata, dupa o saptamana cu succes in Parcul Herastrau si Alexandru Ioan Cuza.

Cati donatori a strans intr-o saptamana campania “Doneaza o sansa la viata”

De la debutul evenimentelor, pe 27 iulie 2013, Campania “Doneaza o sansa la viata” organizata de Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH), a strans nici mai putin de 199 de persoane.

Organizatorii campaniei se asteapta ca in cele 2 zile ramase sa li se alature alte persoane interesate sa se inscrie in Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Persoanele interesate sa sprijine campania “Doneaza o sansa la viata”, sa doneze sau sa se informeze despre donarea de celule stem hematopoietice, sunt asteptati azi si maine in Parcul Tineretului, intrarea Sincai, intre orele 11.00-20.00.

Campania este motivata si de faptul ca pana in prezent 5 bolnavi au putut fi salvati prin transplantul de celule stem de la donator neinruditi.

Campania este sustinuta de Ministerul Sanatatii si este realizata in colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti si Asociatia Salvatorilor Voluntari in Situatii de Urgenta.

Pentru mai multe informatii despre Campania “Doneaza o sansa la viata”, cititi si https://www.formaremedicala.ro/campania-doneaza-o-sansa-la-viata-in-bucuresti/.

Sursa: Comunicat de presa “Doneaza o sansa la viata”

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala

Timisoara: O noua terapie pentru pacientii infectati cu SARS-CoV-2, care au probleme respiratorii grave

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

Categoriile de persoane si angajati din domenii esentiale care intra in etapele II si III de vaccinare