Cabinetele de medicina de familie pot deschide cel mult doua puncte secundare de lucru

27/03/2019
Cabinetele de medicina de familie pot deschide cel mult doua puncte secundare de lucru

Cabinetele de medicina de familie pot deschide cel mult doua puncte secundare de lucru

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cabinetele-de-medicina-de-familie-pot-deschide-cel-mult-doua-puncte-secundare-de-lucru/

Potrivit unui proiect de lege adoptat miercuri de Camera Deputatilor, cabinetele de medicina de familie pot deschide cel mult doua puncte secundare de lucru in alta unitate administrativ-teritoriala, unde nu functioneaza un alt cabinet medical in specialitate.

Plenul Camerei a aprobat proiectul de lege pentru modificarea art. 75 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii cu 258 de voturi ‘pentru’ si trei abtineri.

Potrivit raportului Comisiei pentru sanatate, cabinetele de medicina de familie pot deschide cel mult doua puncte secundare de lucru in alta unitate administrativ-teritoriala, unde nu functioneaza un alt cabinet medical in specialitatea medicina de familie, daca solicitantul asigura un program fractionat de minim 10 ore pe saptamana in norma lui de baza sau peste norma lui de baza.

“In cele doua puncte secundare de lucru, medicul poate asigura un program de zece ore pe saptamana pe punct de lucru, incadrandu-se in programul de jumatate de norma reglementat de legislatia actuala. Lipsa de medici de familie din peste 500 de comune justifica aceasta modificare. Deschiderea unui punct de lucru secundar situat la mai putin de 15 km fata de cabinetul propriu nu se justifica, intrucat decizia apartine in exclusivitate medicului de familie care doreste sa deschida un punct de lucru si aceasta dorinta nu poate si nici nu trebuie sa fie ingradita de legislatie in conditiile in care avem o lipsa de 500 de medici de familie in aceste comune si modificarea legislativa oricum include restrictia de a avea posibilitatea deschiderii unui punct de lucru numai si numai in comunele unde nu exista cabinet de medicina de familie. Toate cabinetele si punctele secundare de lucru vor apartine de aceeasi CJAS la nivel judetean, astfel nu o sa intampinam nicio problema de finantare sau stabilire corecta a programului de lucru”, se explica in raportul de specialitate, potrivit Agerpres.

In proiect se mai arata ca in cazul in care sunt mai multe solicitari, prioritate are medicul cu cel mai mic numar de pacienti pe lista. In acest caz, Camera Deputatilor este for decizional.

Etichete: cabinetele de medicina de familie, puncte de lucru medicina de familie, cabinet medic de familie, proiect medicina de familie, legislatie medicala

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: