Cabinete medicale din 36 de localitati, reabilitate si modernizate de CJ Covasna

24/05/2022

Cabinete medicale din 36 de localitati, reabilitate si modernizate de CJ Covasna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cabinete-medicale-din-36-de-localitati-reabilitate-si-modernizate-de-cj-covasna/

Majoritatea dispensarelor medicale din mediul rural au fost reabilitate si modernizate in ultimii ani printr-un program de dezvoltare a zonelor rurale initiat si cofinantat de Consiliul Judetean (CJ) Covasna.

Potrivit reprezentantilor institutiei, in perioada 2014-2021 au fost reabilitate cabinete medicale din 36 de localitati, suma totala alocata in acest scop de catre Consiliul Judetean fiind de 658.297 lei, relateaza Agerpres.

Programul a demarat in anul 2014 dupa ce autoritatile locale au constatat ca majoritatea imobilelor din mediul rural ce gazduiau cabinete medicale se aflau intr-un stadiu avansat de degradare si nu ofereau conditii corespunzatoare pentru activitatea medicala.

Potrivit sursei citate, principala conditie pentru accesarea programului a fost ca imobilele sa apartina consiliilor locale pe raza carora se afla, iar autoritatile locale sa contribuie cu cel putin 50% din valoarea lucrarilor de reabilitare sau modernizare.

Banii au putut fi folositi pentru efectuarea lucrarilor de reparatii la acoperisuri, inlocuirea tamplariei interioare si exterioare, zugraveli, reparatii la instalatiile electrice, instalatii sanitare si de termoficare, precum si pentru dotarea cu aparatura medicala.

Etichete: cabinete medicale covasna, dispensare medicale covasna

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: