Burse de studii pentru 60 de studenti la medicina

28/10/2016

Burse de studii pentru 60 de studenti la medicina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/burse-de-studii-pentru-60-de-studenti-la-medicina/

Examen pentru obtinerea atestatelor de studii complementare pentru medici, medici dentisti si farmacisti60 de tineri romi studenti la medicina au primit burse de studii pentru a-si achita cheltuielile universitare prin campania “Sunt doctor rom”, parte a Roma Health Scholarship Program, cu sprijinul Open Society Foundations.

Campania a demarat in luna octombrie si a mai vizat realizarea unor tutoriale de prim ajutor in limba romani si subtitrate in limbile romana si engleza , cu ajutorul a doi dintre bursieri, a unui film documentar ce prezinta cinci povesti ale tinerilor bursieri romi cuprinsi in program si o expozitie de fotografii ale lui Petrut Calinescu, care a documentat timp de patru luni activitatea din spitalele romanesti.

“Pana pe 30 octombrie, fotografiile vor fi prezentate publicului intr-un metrou-expozitie si vor circula de la statia Pipera pana la statia Berceni. Vineri, 28 octombrie, incepand cu ora 18,00, fotografiile vor fi expuse la Mesteshukar Butiq, in strada Edgar Quinet nr. 7, Bucuresti, in cadrul unui eveniment deschis tuturor”, a declarat, Ana Ciutu, coordonator de proiect, potrivit Agerpres.

Tot conform sursei mentionate, Petrut Calinescu a afirmat ca fiecare dintre cele zece vizite in spitale din tara i-au lasat o impresie confuza de furie si deznadejde in fata conditiilor materiale, dar si de speranta, data de entuziasmul tinerilor medici.

Din 2008 pana in prezent, peste 600 de studenti si elevi romi au primit burse academice prin acest program.

Campania “Sunt doctor rom” este realizata de ActiveWatch cu sprijinul Open Society Foundations.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: