Buget: Cati bani primeste Sanatatea in 2017

01/02/2017

Buget: Cati bani primeste Sanatatea in 2017

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/buget-cati-bani-primeste-sanatatea-in-2017/

BIROU-RELATII-PUBLICE

In anul 2017, Sanatatea va beneficia de alocari bugetare in suma de 37,4 miliarde de lei, respectiv 4,6% din PIB, potrivit declaratiilor ministrului de finanate.

“Pe domeniul Sanatatii au fost alocate pe cele trei componente, bugetul de stat, asigurarilor sociale de sanatate si prin bugetele unitatilor administrativ-teritoriale, o suma de 37,4 miliarde de lei , adica 4,6% din PIB, fata de 30,284 miliarde de lei, respectiv 4% din PIB, in 2016 “, a declarat Viorel Stefan ministrul Finantelor Publice, citat de Agerpres.

De asemenea, Ministrul de Finante a mai precizat ca din aceasta suma, Ministerul Sanatatii, prin bugetul de stat, primeste 6,36 de miliarde de lei, mai mult cu 458 de milioane de lei fata de 2016.

Potrivit Agerpres, el a mentionat ca principale obiective finantate in 2017 de Ministerul Sanatatii “alocarea a 700 de milioane de lei suplimentar pentru medicamente compensate si gratuite, demararea constructiei de spitale regionale, dotarea fiecarui spital judetean cu un computer tomograf (…) dotarea a sapte spitale cu acceleratoare liniare pentru tratarea cancerului”.

Un alt obiectiv finantat pentru 2017 vizeaza achizitionarea vaccinurilor obligatorii pentru copii, suma alocata fiind 774 de milioane de lei, mai relateaza sursa mentionata.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Ungurianu daniela says:

    daca ramin la sanatate asa putini cit sunt tot ar fi ceva..

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala