Brosura cu informatii utile pentru medicii de familie despre vaccinarea anti-Covid, lansata de Ministerul Sanatatii

29/01/2021
Brosura cu informatii utile pentru medicii de familie despre vaccinarea anti-Covid, lansata de Ministerul Sanatatii

Brosura cu informatii utile pentru medicii de familie despre vaccinarea anti-Covid, lansata de Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/brosura-cu-informatii-utile-pentru-medicii-de-familie-despre-vaccinarea-anti-covid-lansata-de-ministerul-sanatatii/

Ministerul Sanatatii a lansat o brosura cu informatii utile cu privire la vaccinarea impotriva COVID-19, pentru a veni in sprijinul medicilor de familie si al medicilor curanti.

Brosura include raspunsuri la peste 30 de intrebari primite din partea medicilor, inclusiv cu privire la eficienta vaccinului, siguranta vaccinarii pentru persoanele cu boli cronice, autoimune sau cancer si contraindicatiile la vaccinare pentru pacientii cu diverse patologii.

“Medicii de familie si medicii curanti sunt vitali pentru o campanie de vaccinare reusita. Ei sunt cei mai aproape de pacienti si ii pot ajuta sa ia decizii informate. Opiniile comisiilor de specialitate care au contribuit la aceasta brosura confirma ca vaccinarea este sigura, eficienta si este calea prin care impreuna putem sa oprim pandemia. Materialul medical este redactat in colaborare cu comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii. Credem ca va fi un sprijin pentru medicii care primesc intrebari despre vaccinare de la pacienti sau care chiar ei au intrebari la care nu au gasit raspunsuri”, a declarat Dr. Andreea Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, intrun comunicat de presa.

Brosura va fi trimisa catre medicii de familie si poate fi descarcata pe pagina web a Ministerului Sanatatii, AICI.

La conceperea brosurii au contribuit Comisia de alergologie si imunologie clinica, Comisia de oncologie, Comisia de hematologie, Comisia de endocrinologie, Comisia de cardiologie si Comisia de dermatovenerologie ale Ministerului Sanatatii.

Etichete: informatii vaccinare covid medici de familie, brosura pentru medici vaccinare anti-covid, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. BAJDECHI MARIA says:

    Este utila AC.brosura..pt ca pacienții pun întrebări doar medicului de familie despre boli care poate ne depășesc

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: