Branza si carnea de pui nu sunt sursele imbolnavirii cu E.coli in cazul copiilor din Arges (Institutul Cantacuzino)

09/03/2016

Branza si carnea de pui nu sunt sursele imbolnavirii cu E.coli in cazul copiilor din Arges (Institutul Cantacuzino)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/branza-si-carnea-de-pui-nu-sunt-sursele-imbolnavirii-cu-e-coli-in-cazul-copiilor-din-arges-institutul-cantacuzino/

CANTACUZINOS-au anuntat rezultatele analizelor facute in cazul copiilor din Arges, Sibiu si Bacau, imbolnaviti cu E.Coli.

Specialistii de la Institutul Cantacuzino au stabilit ca profilul genetic al tulpinilor izolate de la pacienti, din branza de la Bradet si din carnea de pui nu sunt identice.

Institutul Cantacuzino anunta printr-un comunicat de presa ca au fost prelevate trei tulpini umane, obtinute de la trei copii din Arges, Sibiu si Bacau, diagnosticati cu infectie cu E.Coli tip VTEC O26, la care s-au adaugat sase tulpini de E.Coli O26 prelevate dintr-un lot de branza de la Bradet (doua tulpini) si din carne de pui (patru tulpini).

“Tulpinile de la copii sunt diferite intre ele (confirmand asteptarile intrucat nu erau indicatii de inrudire epidemiologica a cazurilor respective) si diferite de cele din branza si carne (din nou confirmand, intrucat nu existau date epidemiologice sugestive ca aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)”, scrie in comunicatul de presa transmis miercuri de Institutul Cantacuzino.

Aceste rezultatele urmeaza sa fie transmise si specialistilor straini care au venit in Romania pentru a ajuta investigatia epidemiologica.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: