Botosani: Se mentine refuzul parintilor de a-si vaccina copiii impotriva rujeolei

25/06/2018

Botosani: Se mentine refuzul parintilor de a-si vaccina copiii impotriva rujeolei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/botosani-se-mentine-refuzul-parintilor-de-a-si-vaccina-copiii-impotriva-rujeolei/


La Botosani, refuzul parintilor de a-si vaccina copiii impotriva rujeolei se mentine, desi la nivelul judetului au existat in permanenta actiuni de identificare a restantierilor si de comunicare a riscurilor la care sunt expusi copiii nevaccinati, a declarat directorul executiv al DSP Botosani.

Potrivit acestuia, pana in luna mai nu au existat deficiente in asigurarea dozelor de vaccin, insa in a doua jumatate a lunii mai stocurile au fost insuficiente, ceea ce a determinat autoritatea sanitara sa amane vaccinarea ROR in cazul copiilor care nu prezinta risc, respectiv cei peste cinci ani.

“In prezent, au fost livrate 7.000 de doze de vaccin, astfel ca nu mai avem probleme in asigurarea vaccinului si recuperarea restantierilor”, a precizat Ferariu, potrivit Agerpres.

Continut educational:

De asemenea, el a mai afirmat ca de la inceputul acestui an, in Botosani au fost inregistrate 192 de cazuri de rujeola si un deces la un copil de 11 luni care era nevaccinat si avea si alte afectiuni.

In judetul Botosani exista in evolutie doua focare de rujeola, mai relateaza sursa mentionata.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: