Bolnavi de HIV/ SIDA, fara medicamente

11/08/2015

Bolnavi de HIV/ SIDA, fara medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bolnavi-de-hiv-sida-fara-medicamente/

medicamente-crizaDupa ce s-a semnalat o criza a medicamentelor pe mai multe paliere, spitale, cabinete, farmacii, problema pare sa se adanceasca tot mai tare. De data aceasta, cei care sufera sunt bolnavii de HIV / SIDA.

Bolnavii cu HIV din Barlad a fost nevoiti sa-si intrerupa tratamentul dupa ieftinirea medicamentelor, pentru ca distribuitorii nu isi mai onoreaza comenzile.

Acest lucru se intampla de mai bine de o luna de zile. Din farmacia spitalului unde sunt ingrijiti acestia lipsesc doua din trei medicamente folosite in terapia pentru  pacientii bolnavi de HIV/ SIDA.

“Am o luna de cand am intrerupt tratamentul, vreau sa zic ca deja ma simt slabit. Cei de sus, daca ma aud, acum atat ii rog: sa nu ne ia dreptul la viata!”, spune, conform Digi24, Laurentiu, un tanar bolnav, care de la 1 iulie nu si-a mai luat tratamentul.

In aceeasi situatie sunt  40 de bolnavi din Barlad.

“Importanta tratamentului o stim cu totii, e legata de obtinerea unui raspuns viroimunologic favorabil, adica virusul nu este detectabil in sange. Ca atare, pacientul nu va dezvolta infectii”, afirma si Liviu Prisecariu, medic primar boli infectioase, tot conform Digi24

Odata cu ieftinirea medicamentelor, distribuitorul cu care unitatea medicala avea contract, nu a mai onorat intelegerea.

In acest timp, reprezentantii Spitalului din Barlad spun ca situatia se va rezolva pana la sfarsitul saptamanii, pentru ca au gasit un alt furnizor care a promis ca va livra medicamentele atat de necesare.

De asemenea, Asociatia care apara drepturile bolnavilor cu HIV/ SIDA a facut sesizari la Ministerul Sanatatii, deocamdata fara niciun raspuns

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: