Bolile cardiovasculare vor duce la costuri de 130 miliarde de dolari

28/08/2014

Bolile cardiovasculare vor duce la costuri de 130 miliarde de dolari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bolile-cardiovasculare-vor-duce-la-costuri-de-130-miliarde-de-dolari/

parkinson1Bolile cardiovasculare vor supune sistemele de sanatate din Europa la costuri majorate de pana la 162 de miliarde de dolari pe an pana in 2020. Un nou studiu publicat de Centre for Economics and Business Research (CEBR) arata ca povara cea mai mare pentru sistemele de sanatate europene este reprezentata de bolile cardiovasculare.

Cardiopatia coronariana si accidentul vascular cerebral, intre cele mai frecvente afectiuni cardiovasculare

State precum Germania, Franta, Italia sau Marea Britanie vor trebui sa asigure 102,1 miliarde de euro in 2014 pentru bolile cardiovasculare, si 122,6 miliarde de euro in 2020 pentru aceleasi afectiuni.

Cardiopatie coronariana, insuficienta cardiaca, cardiopatie congenitala si accidentul vascular cerebral se numara intre bolile cardiovasculare care vor ridica semnificativ costurile pentru sistemele de sanatate.

Costurile sunt majorate si de pierderile de productivitate ca urmare a deceselor premature si a costului morbiditatii.

Germania, tara cu cele mai mari costuri din cauza bolilor cardiovasculare

Specialistii prevad ca Germania va fi tara cea mai afectata din punctul de vedere al costurilor determinate de bolile cardiovasculare, trebuind sa asigure suma de 54, 5 miliarde de dolari in 2020.

O mai buna preventie a bolilor cardiovasculare si o comunicare eficienta intre specialistii din domeniul sanatatii ar putea contribui la reducerea cazurilor de boli cardiovasculare dar si a impactului financiar in sistemele de sanatate.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: