Boli autoimune

Cursuri EMC Studii de caz Protocoale Informatii pacienti

Cursuri EMC gratuite

Cursuri online GRATUITE realizate de SNMF in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti. Examinare imediata cu acordarea diplomelor de absolvire la promovare.

EMC
12

Psoriazisul

Dr. Calin GIURCANEANU, Dr. Liliana GOSPODINOV, Dr. Alin NICOLESCU, Dr. Daciana TOMA

★ ★ ★
Creditat:
10.01.2015 - 16.01.2019

EMC
10

Poliartrita reumatoida

Dr. Daniela OPRIS, Dr. Liliana GOSPODINOV, Dr. Daciana TOMA

★ ★ ★
Creditat:
15.10.2014 - 15.10.2018

EMC
12

Spondilita anchilozanta

Dr. Razvan IONESCU, Dr. Daciana TOMA, Rozalina LEPADATU

★ ★ ★
Creditat:
25.11.2017 - 25.11.2018

Studii de caz

Va propunem urmatoarele studii de caz intalnite in cabinetul medicului de familie. Veti fi pusi in fata unor situatii provocatoare, in care deciziile medicului de familie au un impact major. Spor la lucru!

Pacientul
cu psoriazis

Psoriazisul este o afectiune inflamatorie cronica ce are la baza modificari fiziopatologice ale sistemului imun.

Protocoale terapeutice

Anexele nr. 1 şi 2 la Ordinul nr. 1.301/500/2008 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internaţionale prevăzute în Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008.

Informatii pentru pacienti

Articole de incredere, realizate de profesionisti in sanatate. Informatii verificate pentru educatia pacientilor.

Liga Romana contra Reumatismului solicita accesul pacientilor cu poliartrita reumatoida la terapii biologice

Liga Romana contra Reumatismului (LRR) solicita accesul pacientilor diagnosticati cu poliartrita reumatoida la terapii biologice si protesteaza fata de “incercarile unor persoane” din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate de a limita “drastic” accesul la acest gen de tratament, fiind astfel in “flagranta contradictie” cu prevederile programului de guvernare.

Citeste mai mult

Costuri suplimentare pentru programul de poliartrita reumatoida

Cele mai noi molecule incluse in programul de poliartrita reumatoida, patru la numar, pot duce anual la costuri suplimentare medii de 100 de euro pe pacient, fata de moleculele existente.

Citeste mai mult

Bolile reumatice afecteaza intr-o masura importanta populatia activa a Romaniei

Afectiunile reumatice sunt prezente si in randul populatiei active, tineri si copii, 3% din populatia Romaniei suferind de boli inflamatorii reumatice, potrivit unui comunicat de presa. Conform sursei citate, in Romania exista aproximativ 2.000 de copii cu artrita juvenila.

Citeste mai mult

Agentia Europeana a Medicamentului recomanda un nou medicament pentru psoriazis

Noul medicament ar urma sa fie utilizat pentru tratamentul adultilor cu psoriazis in placi, moderat pana la sever, o tulburare autoimuna inflamatorie cronica ce duce la aparitia de pete descuamate inestetice, inflamate si uneori dureroase pe piele.

Citeste mai mult

Reducerea surplusului de greutate poate ameliora psoriazisul

Concluzia s-a tras in urma mai multor studii stiintifice care au demonstrat ca psoriazisul este asociat si cu obezitatea, atat in ceea ce priveste manifestarile bolii, cat si existenta riscului de psoriasis mult mai mare in cazul persoanelor cu greutate excesiva.

Citeste mai mult

Pacientii cu psoriazis sunt afectati social din cauza afectiunii

52% dintre pacientii cu psoriazis au declarat ca s-au simtit jenati sau rusinati in relatiile cu cei din jur din cauza afectiunii de care sufera, iar 53% au afirmat ca boala le afecteaza alegerile de petrecere a timpului liber.

Citeste mai mult

Realizarea acestei sectiuni a fost sponsorizata de: