Bodog: Ministerul Sanatatii urmareste sa asigure accesul la tratament cu medicamente inovative

28/09/2017

Bodog: Ministerul Sanatatii urmareste sa asigure accesul la tratament cu medicamente inovative

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bodog-ministerul-sanatatii-urmareste-sa-asigure-accesul-la-tratament-cu-medicamente-inovative/

La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Pacientii cu afectiuni cardiovasculare, oncologice, diabet zaharat, HIV/SIDA si psoriazis cronic sever vor beneficia de 9 molecule noi, in regim de compensare 100%, pentru tratament inovativ.

“Procesul de actualizare a listei de medicamente compensate si gratuite este unul continuu. Ministerul Sanatatii urmareste sa asigure accesul la tratament cu medicamente inovative, pentru cat mai multi pacienti diagnosticati cu afectiuni la care nu exista metode de tratament satisfacatoare”, a declarat, prof.dr. Florian BODOG, ministrul Sanatatii, potrivit sursei mentionate.

In anul 2017, decontarea celor 9 molecule noi se va incadra in bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate alocat medicamentelor care fac obiectul contractelor cost-volum / cost-volum-rezultat, respectiv bugetul alocat medicamentelor pentru boli cu risc crescut utilizate in programele nationale de sanatate curative.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocolul de tratament in cazul pacientilor cu Covid-19, modificat si publicat in Monitorul Oficial

Un medic oftalmolog de la Galati a decedat din cauza Covid-19

Premierul Ludovic Orban a declarat ca se va vaccina impotriva Covid-19

Interventie neurochirurgicala in premiera nationala, la Timisoara

Peste 80 de voluntari ajuta Directia de Sanatate Publica Sibiu