Bodog: Cu toate ca exista stocuri suficiente de vaccin ROR, acesta nu e folosit

13/12/2017

Bodog: Cu toate ca exista stocuri suficiente de vaccin ROR, acesta nu e folosit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bodog-cu-toate-ca-exista-stocuri-suficiente-de-vaccin-ror-acesta-nu-e-folosit/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, afirma ca exista stocuri disponibile de vaccin impotriva rujeolei. El a declarat ca acestea nu sunt folosite de populatie si a reamintit ca imunizarea este cea mai simpla cale de prevenire a imbolnavirii, relateaza Radio Romania Actualitati.

“In momentul de fata pot sa actionez limitat, si pot sa actionez in ceea ce priveste asigurarea stocurilor de vaccin, si acest lucru l-am facut.

Continut educational:

Este foarte grav ca inca in acest moment, cu toate ca exista stocuri suficiente de vaccin, de ROR, de vaccin pentru rujeola, acesta nu e folosit, pentru ca exista refuzuri, pentru ca sunt foarte multi copii care sunt plecati in strainatate si care nu se mai prezinta la medicul de familie sau pentru ca pur si simplu nu sunt oamenii informati.

Imi doresc ca noua lege a vaccinarii sa imi ofere instrumentul, nu mie personal, ci Ministerului Sanatatii sa-i ofere instrumentul de actiune in ceea ce priveste imunizarea.”, a precizat ministrul Florian Bodog, potrivit sursei mentionte.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. axel says:

    cu toate ca facem catagrafii peste catagrafii, rapoarte peste rapoarte privind campania suplimentara de vaccinare ROR, cu toate ca vorbim cu parintii si ii consiliem voluntar si nu ca ne impune legea, cu toate ca alergam precum curierii la centrele judetene sa stam la coada la vaccinuri, cu toate ca incercam sa asiguram lantul de frig corect, cu toate ca adormim numai cu gandul la acte, acte, acte, succes mare nu prea mai avem, multi dintre parinti se fac ca nu ne vad, altii citesc mai mult decat ar trebui, altii sunt prea educati sa asculte de media si medici, altii vin totusi sa-si vaccineze copiii fara sa intrebe nimic (nici asa nu este bine, nu sunt interesati de, sa zicem, compozitia vaccinurilor sau reactiile adverse posibile sau cine raspunde pentru acestea).cu toate ca domnul ministru spune ca responsabilitatea MS este limitata, ei au facut rost de vaccinuri si gata, treaba nu se termina aici, si, oricum este o palida rezolvare cata vreme ani de zile nu ai asigurat aprovizionarea constanta cu vaccinuri. culegem ce semanam : politici aiurea, epidemii gata sa rabufneasca oricand.
    PS : am primit 25 de doze de vaccin antigripal. pacientii nu au dat inca buzna, insa, la cat au venit – de vreo luna si jumatate – sa tot intrebe de vaccin, nu ma mira reactia.dupa aflarea vestii insa, nu m-ar mira sa ma injure cateva sute de pacienti cronici.nu da nimeni in branci cu munca de vaccinare, este normala, face parte din treaba noastra,insa, cum sa o faci normal cand totul in jur merge anormal ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: