Bodog: Am facut tot ce un ministru poate face pentru a rezolva inclusiv problema grava a imunoglobulinei

05/12/2017

Bodog: Am facut tot ce un ministru poate face pentru a rezolva inclusiv problema grava a imunoglobulinei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bodog-am-facut-tot-ce-un-ministru-poate-face-pentru-a-rezolva-inclusiv-problema-grava-a-imunoglobulinei/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat ca 2.200 de flacoane de Pentaglobin au fost trimise catre toate unitatile spitalicesti din tara, iar in urmatoarele doua saptamani vor mai ajunge inca 900 de flacoane de Intratec (100 ml), 6.000 flacoane Pentaglobin (50 ml) si 4.000 de flacoane Pentaglobin (100 ml), cantitati ce vor acoperi nevoile pacientilor.

Continut educational:

”In aceasta noapte, la ora 4.00, dupa ce a trecut de verificarile de calitate necesare, comanda de 2.200 de flacoane de Pentaglobin a plecat spre toate unitatile spitalicesti din tara. (…) Pana cand vor sosi, spitalele care se confrunta cu cazuri urgente pot apela la unitatile medicale din tara, unde am identificat existenta a 1.700 de fiole de imunoglobulina. (…) Atat cat imi sta in putinta, in limitele legii si ale onoarei, va garantez ca fac tot ce pot pentru ca acest sistem sanitar romanesc, neglijat de prea multa vreme, sa functioneze. Atat cat poate el functiona de bine… Garantez si stau la dispozitia oricui cu dovezile aferente ca am facut tot ce un ministru poate face astazi, pentru a rezolva inclusiv problema grava a imunoglobulinei”, a scris, printre altele, ministrul Bodog pe pagina sa de Facebook.

La sfarsitul saptamanii trecute, la spitalul din Alba Iulia, o femeie a murit din cauza lipsei imunoglobulinei.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: