Biserica si cardul de sanatate

26/01/2015
Biserica si cardul de sanatate

Biserica si cardul de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/biserica-si-cardul-de-sanatate/

card 1Inca de cand s-a discutat despre cardul de sanatate si pana la distribuirea acestuia, unele voci afectate puternic de rationamente religioase, au avut de obiectat. Acum, Biserica Ortodoxa Romana (BOR) isi indeamna crendiciosii la intelepciune.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane indeamna clerul si credinciosii sa cultive mai intai sanatatea sufleteasca, prin rugaciune si fapte bune, si sa decida rational, nu emotional, totdeauna cu calm si intelepciune, in tot ceea ce priveste cardul national de sanatate,  a anuntat Patriarhia Romana.

Indemnul este adresat in contextul disputelor provocate de organizatii religioase ai caror reprezentanti sustin ca cipul cardurilor ar contine numarul 666 si subliniaza totodata ca termenul “card”, citit invers, devine “drac”, scrie si Mediafax.

Sfantul Sinod a decis, in ultima sedinta din decembrie 2014, formularea unui punct de vedere al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) despre cardul national de sanatate.

La solicitarea Patriarhiei Romane, Ministerul Sanatatii a precizat avantajele generale, pentru pacienti si furnizorii de servicii medicale, ale cardului national de sanatate.

In plus, BOR precizeaza ca a luat act si de punctul de vedere al Colegiului National al Medicilor din Romania (CMR), potrivit caruia, din punct de vedere etic, nu mai exista nicio ratiune de a respinge cardul de sanatate.

“Singura problema care trebuie rezolvata este elaborarea unei solutii alternative pentru acei pacienti care din motive de constiinta si religie refuza cardul, iar Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a promis ca pentru astfel de persoane va cauta si va propune o metoda alternativa”, a mai precizat Patriarhia.  

Hotararea Sfantului Sinod a fost comunicata tuturor eparhiilor din tara si strainatate, in vederea adoptarii masurilor necesare pentru punerea in aplicare, a mai spus Patriarhia Romana.

Posta Romana a anuntat ca peste 8.000 de persoane au refuzat cardul national de sanatate. Mai multe organizatii religioase au cerut autoritatilor sa gaseasca alternativa la cardul national de sanatate, intrucat nu pot accepta “un document al diavolului care le poate pune in pericol existenta”.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: